IT & C

Click-ul gresit costa firmele jumatate de miliard de euro

Potrivit unui sondaj realizat de European Computer Driving License (ECDL) Romania, 69% dintre cei care utilizeaza calculatorul la locul de munca pierd timpul zilnic pentru rezolvarea unor probleme legate de necunoasterea anumitor comenzi sau operatii simple de utilizare a computerului. Printre principalele piedici se numara chiar si tiparirea documentelor. Situatia ar putea fi explicata, in mare parte, numai prin faptul ca 59% dintre angajatii firmelor romanesti nu au urmat niciodata cursuri de instruire in domeniul IT.
O zi pe saptamina in fata computerului

Acelasi studiu arata ca 75% dintre persoanele chestionate utilizeaza computerul la serviciu mai mult de cinci ore pe zi. Inmultit cu cinci zile lucratoare, acest fapt se traduce prin folosirea calculatorului mai mult de o zi dintr-o saptamina. Cele mai frecvente operatii sint cele referitoare la procesarea de text, cum ar fi folosirea documentelor redactate in Word, calculul tabelar in Excel, prezentarile in Power Point. Navigarea pe Internet si frecventa de utilizare a e-mail-ului fac parte din rutina zilnica a celor care folosesc computerul.

Italienii pierd de 30 de ori mai mult

Citind studii recente realizate in Italia, ECDL Romania spune ca firmele italiene pierd aproximativ 15 miliarde de euro anual de pe urma utilizarii ineficiente a computerului la locul de munca. Extrapolind aceste analize pe situatia din Romania, studiul arata ca, in Romania, pierderile se cifreaza la cel putin 500 de milioane de euro in fiecare an. Sondajul a fost realizat in luna mai pe un esantion de 2.000 de companii si institutii publice din Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele