IT & C

Click pentru sotie si casa

Un top realizat recent arata ca Internetul devine un mijloc tot mai popular pentru cei care vor sa vinda sau sa cumpere case. Interesul pentru un acoperis deasupra capului este devansat doar de dorinta de a imparti patul cu cineva. Pe de alta parte, se constata un apetit in crestere pentru postarea anunturilor comerciale.

De cea mai mare popularitate in rindul internautilor se bucura, conform unei statistici realizate in baza cuvintelor-cheie utilizate de cei care au folosit motoarele de cautare ale site-urilor din reteaua Neogen, site-urile cu oferte matrimoniale si anunturi imobiliare . Un sondaj realizat pe site-ul Neogen releva faptul ca 49% dintre utilizatori efectueaza citeva cautari pe zi, in timp ce 27% fac sub zece cautari. 22% dintre utilizatori folosesc mai des motoarele de cautare, efectuind peste 100 de cautari, la polul opus aflindu-se 3% dintre internauti, care nu realizeaza nici o cautare, spune Maria Suciu, PR-ul companiei. Cum numarul conexiunilor la Internet a crescut, a crescut si interesul celor care doresc sa cumpere sau sa vinda, precum si al celor care doresc sa-si caute jumatatea sau sa recruteze angajati, prin publicarea anunturilor pe Internet, o vitrina care nu presupune costuri.

Perechea virtuala

Cel mai cautat domeniu este cel matrimonial. Dorinta de a-si gasi jumatatea, fie pentru totdeauna, fie pentru o perioada de timp, pare a fi o preocupare constanta a multora dintre cei care navigheaza pe Internet. Pe locul al doilea se situeaza cautarile bazate pe termeni din domeniul imobiliar. Domeniul jocurilor se plaseaza abia pe locul al treilea, semn ca gamerii nu domina Internetul. Horoscopul nu mai este asa de popular si se situeaza abia pe locul al cincilea, dupa site-urile auto.

Distractie cu mafioti online

Cele mai cautate stiri sint cele care se inscriu in categoria divertisment. Cursul valutar se bucura de popularitate, dovada fiind faptul ca se situeaza pe locul al doilea in top 10 pentru sectiunea stiri. In mod surprinzator, pozitia a treia este detinuta de o categorie extrem de bizara: mafiotii. VIP-urile nu se bucura de mare popularitate online. Singurii care au atras atentia celor care navigheaza pe Internet sint Nicoleta Luciu, Gigi Becali si Romanita Iovan. Surprizele acestei categorii sint stirile despre invatamint, greva profesorilor si politia sibiana. Spre deosebire de topul general, deseori numarul mare de cautari pentru un termen este dat si de anumite evenimente sau stiri senzationale , care sint cap de afis intr-o anumita perioada. Acesta este motivul pentru care anumiti termeni inregistreaza cautari record doar pe termen scurt. Astfel, scandalul pe care l-a produs la nivel national greva profesorilor a inregistrat un numar-record de cautari in luna noiembrie, mai spune Maria Suciu.

Popularitate pentru anunturi

Dorinta de a economisi timp a facut ca cea mai cautata categorie sa fie anunturile. Dorinta de a sti cit costa un produs fara a mai pierde timpul la telefon a facut ca Internetul sa fie folosit pentru a vedea oferta. Primul loc in topul anunturilor cautate il ocupa cele din domeniul imobiliar. Pe locul al doilea, in mod aproape logic, se situeaza anunturile privind vinzarea sau dorinta de a achizitiona un autoturism. Pasiunea pentru excursii se regaseste si in acest top abia pe locul al treilea, care este ocupat de turism. Restul pozitiilor sint ocupate, in ordine, de muzica, computere, filme, oferte, servicii, mobila si masaj.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele