IT & C

China va domina piata notebook-urilor

Potrivit raportului IMS Research, China va inlocui Taiwanul ca cel mai mare producator de notebook -uri pana la sfarsitul acestui an.

Raportul precizeaza faptul ca productia de PC-uri a crescut foarte mult in ultimii ani, marea majoritate a producatorilor de PC-uri si-au infiintat sau si-au relocat fabrici in China.



Instalatiile chinezesti , cele mai multe detinute de companii taiwaneze, vor scoate 20 milioane de unitati in acest an, mai mult de 50% din volumul de productie mondial.
Unele faze principale ale dezvoltarii notebook-urilor vor fi transferate in China, dar operatiile de cercetare si dezvoltare vor ramane la sediile companiilor. Aceste sedii sunt in principal in Taiwan.


Cea mai mare baza de productie de PC-uri din China este provincia Suzhou in estul Chinei. Productia anuala de PC-uri in aceasta zona este de aproape 10 milioane de unitati, aproximativ un sfert din productia modiala. Noua companii de frunte din Taiwan, printre care si Uniwell Computer, Acer su Mitac International, si-au stabilit instalatii de lucru in Suzhou. De asemenea, gigantul Samsung intentioneaza sa stabilieasca productia sa de notebook-uri in Suzhou.

Sectorul de productie de electronice din Suzhou a intrecut industria turistica, care este cel mai activ domeniu economic. 40% din veniturile sectorului de productie sunt generate de investitiile a 700 de firme taiwaneze.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele