IT & C

Certificate digitale de acces

Peste 1000 operatori de transport au certificat digital de acces in sistemul electronic de atribuire a autorizatiilor

"120 operatori au obtinut peste 400 de autorizatii de transport international prin sistemul electronic de atribuire, 1003 companii intrand deja in posesia certificatului digital necesar pentru autentificare. Pe baza cererilor transportatorilor vom inainta in perioada urmatoare o informare Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului pentru a se incerca obtinerea, in anul 2004, a unui numar mai mare de autorizatii pentru Ungaria, Ucraina, Austria, italia si Germania, tari in cazul carora cererea depaseste cu mult disponibilul de autorizatii existent." a declarat Adriana Ticau, Secretar de Stat pentru Tehnologia Informatiei in MCTI.

Pana in prezent, in clasele sistemului electronic au fost inregistrate 709 companii in clasa operatorilor mici, in clasa operatorilor medii - 277 transportatori, iar in cea a operatorilor mari - 17. Parcul de vehicule corespunzator operatorilor inscrisi se ridica la peste 7500. Sistemul electronic pentru atribuirea autorizatiilor de transport functioneaza din data de 3 noiembrie 2003.

Aplicatia destinata atribuirii autorizatiilor de transport are o parte publica la care au acces toti utilizatorii, dupa validarea optiunii "Acces in sistem", si unde pot vizualiza diverse informatii, cum ar fi disponibilul de autorizatii, autorizatiile eliberate in total si pe transportator, clasele de transportatori.

Etapele pentru obtinerea autorizatiilor de transport sunt urmatoarele: inregistrarea in sistemul electronic; eliberarea certificatului digital; vizualizarea autorizatiilor disponibile; efectuarea rezervarii de traseu; depunerea cererii de eliberare a autorizatiei; atribuirea electronica a autorizatiei; eliberarea autorizatiei. Operatorii de transport rutier international de marfa pot face rezervari pentru autorizatiile necesare parcurgerii unui traseu pe care fie il vor defini ei insisi, prin alegerea pas cu pas a tarilor de parcurs. La sfarsitul fiecarei luni, autorizatiile nerezervate vor fi reportate pentru luna urmatoare. Perioada de valabilitate a rezervarilor este de 7 zile calendaristice. Perioada de utilizare a autorizatiilor de transport rutier international de marfa este de 45 de zile calendaristice de la eliberarea acestora. Orice operator de transport rutier international de marfa inregistrat poate consulta in sistem, in orice moment, folosind datele personale de identificare, parcul propriu licentiat, traseele efectuate, autorizatiile disponibile, rezervarile efectuate si perioada de valabilitate a acestora, precum si toate autorizatiile eliberate.

Mai multe detalii sunt disponibile pe Internet, la adresa www.autorizatiiauto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele