IT & C

#virus #calculator #romania #vierme #program malitios #antivirus #trioani #malware #kaspersky #worm

Cele mai raspandite amenintari informatice

Specialistii de la Kaspersky Lab au realizat topul celor mai raspandite 20 de amenintari informatice ale lunii februarie. Totodata, acestia au semnalat o revenire puternica a virusului Kido, cel care a determinat o adevarata epidemie la inceputului anului.



Primii zece

Topul 10 prezinta aplicatiile malware, inclusiv spyware si adware  interceptate de catre reteaua KSN (Kaspersky Security Network) in luna februarie:

1. Virus. .Sality.aa
2.
Net-Worm. Win32 .Kido.ih
3. Packed.Win32.Krap.b
4. Packed.Win32. .a
5. Trojan.Win32.Autoit.ci
6. Worm.Win32.AutoRun.dui
7. Packed.Win32.Krap.g
8. Trojan-Downloader.Win32.VB.eql
9. Packed.Win32.Klone.bj
10. Virus.Win32.Alman.b

In top trei tipuri de amenintari noi: Packed.Win32.Krap.g, Packed.Win32.Klone.bj si Packed.Win32.Tdss.c. Acestea sunt asociate in mod frecvent cu detectiile pentru o versiune de utilitar de compresie sau un caz specific de criptare a script-urilor AutoIt.

Virusii in frunte


Si in luna februarie, virusii raman liderii clasamentului, urmati de troieni si alte aplicatii malware. Cotele de raspandire au urmatoarea forma: VirusWare - 45%, TrojWare - 30% si MalWare - 25%.

Un total de 45.396 de programe periculoase unice au fost descoperite pe computerele utilizatorilor in luna februarie, un numar aproximativ egal cu cel din luna precedenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele