IT & C

#virus #calculator #romania #vierme #program malitios #antivirus #trioani #malware #kaspersky #worm

Cele mai raspandite amenintari informatice

Specialistii de la Kaspersky Lab au realizat topul celor mai raspandite 20 de amenintari informatice ale lunii februarie. Totodata, acestia au semnalat o revenire puternica a virusului Kido, cel care a determinat o adevarata epidemie la inceputului anului.Primii zece

Topul 10 prezinta aplicatiile malware, inclusiv spyware si adware  interceptate de catre reteaua KSN (Kaspersky Security Network) in luna februarie:

1. Virus. .Sality.aa
2.
Net-Worm. Win32 .Kido.ih
3. Packed.Win32.Krap.b
4. Packed.Win32. .a
5. Trojan.Win32.Autoit.ci
6. Worm.Win32.AutoRun.dui
7. Packed.Win32.Krap.g
8. Trojan-Downloader.Win32.VB.eql
9. Packed.Win32.Klone.bj
10. Virus.Win32.Alman.b

In top trei tipuri de amenintari noi: Packed.Win32.Krap.g, Packed.Win32.Klone.bj si Packed.Win32.Tdss.c. Acestea sunt asociate in mod frecvent cu detectiile pentru o versiune de utilitar de compresie sau un caz specific de criptare a script-urilor AutoIt.

Virusii in frunte


Si in luna februarie, virusii raman liderii clasamentului, urmati de troieni si alte aplicatii malware. Cotele de raspandire au urmatoarea forma: VirusWare - 45%, TrojWare - 30% si MalWare - 25%.

Un total de 45.396 de programe periculoase unice au fost descoperite pe computerele utilizatorilor in luna februarie, un numar aproximativ egal cu cel din luna precedenta.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea