IT & C

#tendinte #smartphone #ces #tableta #Oculus Rift

Cele mai importante lansari de la CES 2013 si tendintele anului in tehnologie

Targul de la Las Vegas, CES 2013, a adus in acest an numeroase noutati, dar mai putine gadgeturi complet revolutionare ca in anii precedenti. Iata cele mai importante lansari de la CES 2013 si tendintele anului in tehnologie.

De la procesoare noi pentru smartphone pana la console portabile de gaming, producatorii de electronice si-au adus noutatile la CES 2013, dar doar cateva s-au remarcat cu adevarat dintre cele peste 20.000 de produse.

Sony Xperia Z

Chiar daca Huawei a lansat Ascend Mate, cel mai mare smartphone din lume (6,1 inci), cel mai discutat telefon la CES 2013 a fost Sony Xperia Z. Optimizat cu cea mai noua versiune de Android, telefonul de 5 inci are ecran cu rezolutie 1080p full HD si este rezistent la apa.


Tableta Panasonic cu ecran 4K

Cele mai multe tablete prezentate la CES 2013 au fost compacte, de numai 7 inci, dar Panasonic a prezent o uriasa tableta de 20 inci cu rezolutie 4K. Cantareste 2,5 kg, iar autonomia bateriei este de numai 2 ore, dar probabil ca majoritatea cumparatorilor o vor tine conectata constant la priza.

Oculus Rift, casca de realitate virtuala

Dispozitivele pentru realitate virtuala purtate pe cap primesc o noua sansa prin Oculus Rift. In timp ce Google lucreaza la ochelarii Project Glass care proiecteaza imagini pe lentilele transparente, Oculus Rift introduce utilizatorul complet intr-o lume cu rezolutie 1280x800.

Tendintele anului 2013 in tehnologie

Multi producatori de smartphone-uri au hotarat sa mai astepte pana la MWC 2013 (Mobile World Congress) desfasurat la Barcelona in perioada 25-28 februarie, dar tendintele tehnologice pentru noul an par clare:

  • Rezolutia 4K este noul 3D, iar producatorii de televizoare si camere video o vor sustine puternic in 2013;
  • 4G LTE a devenit rapid un standard in telecomunicatii, iar in Romania Vodafone si Orange pregatesc lansarea noilor retele;
  • PlayStation Vita a deschis o noua era pentru consolele de gaming portabile, iar Nvidia Project Shield si Razr Edge ofera o experienta si mai buna;
  • Prin integrarea de senzori, tot mai multe electrocasnice pot fi controlate direct cu telefonul mobil;
  • Ceasurile de mana inteligente devin gadgeturi tot mai cautate.

Sursa foto: Core77.com, Techradar.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele