IT & C

#blackberry #rim #blackberry playbook

BlackBerry PlayBook soseste la zece zile dupa sistemul de operare QNX

RIM, producatorul telefoanelor BlackBerry , lanseaza in 10 aprilie prima tableta: BlackBerry PlayBook, la doar zece zile dupa noul sistem de operare QNX.

Creata pentru a fi un concurent puternic pentru Samsung Galaxy Tab si Apple iPad, BlackBerry Playbook are un ecran multi-touch capacitiv de 7 inch ofera o rezolutie de 1024 x 600 pixeli.

Tableta ruleaza un sistem de operare numit QNX, impreuna cu WebKit, un motor pentru browsere web dezvoltat in sistem open source, potrivit go4it.ro

blackberry playbook foloseste un procesor dual-core la 1GHz si are 1GB memorie RAM. Conectivitatea este asigurata prin WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1 + EDR si suport 3G.

Tableta RIM are doua camere, una de 5 MP si cea frontala de 3 MP, ambele capabile de inregistrari HD.

Pentru ca programatorii RIM lucreaza pana in ultimul moment la definitivarea sistemului de operare QNX, ce ar urma sa fie lansat pe 31 martie, sistemul de operare ar putea sa nu fie instalat pe toate dispozitivele. QNX va fi insa disponibil prin download la prima folosire.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele