IT & C

#bittorrent #televiziune #bittorrent live #torrente #streaming online

BitTorrent Live, inlocuitorul televiziunii?

, tehnologia de pe o platforma open source, ar putea inlocui complet televiziunea in cativa ani, sustine creatorul BitTorrent Bram Cohen.

Tehnologia torentelor a fost pana acum folosita mai ales pentru pirateria online, dar ar putea deveni viitorul televiziunii. Atuurile sunt calitatea buna a imaginii si intarzierea de doar cateva secunde fata de " live ".

Milioane de utilizatori vor putea viziona simultan pe internet in direct prin BitTorrent Live , cu o intarziere de numai 5 secunde, a explicat Cohen, citat de Techcrunch.com.

Tehnologia va fi disponibila gratuit creatorilor de continut video care il ofera "la liber", insa pentru introducerea de reclame, clientii BitTorrent vor fi nevoiti sa plateasca o taxa de licenta.

BitTorrent Live ar putea fi folosita in curand de producatorii de programe TV , care cauta o alternativa mult mai ieftina pentru distributia continutului.

Sursa foto: Gigaom.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele