IT & C

Apendicita tratata oral

Chirurgii americani au extras, in premiera mondiala , apendicele unui barbat operindu-l prin cavitatea bucala .
 
Unui fost soldat al marinei din SUA, care suferea de apendicita acuta, i-au fost introduse pe git in jos intrumente miniaturizate, atasate unor fire lungi, de catre medicii de la Universitatea din California, informeaza Sky News.

Dupa ce i-au golit stomacul, chirurgii au facut o mica incizie pentru a patrunde in cavitatea corpului. Apendicele inflamat a fost apoi taiat, impaturit si tras apoi prin stomacul si prin gura pacientului, in virsta de 40 de ani.

Fostul soldat nu a avut nici o cicatrice vizibila si si-a revenit mai rapid decit in cazul interventiei clasice. El a fost externat dupa 17 ore, iar a doua zi era inapoi la serviciu, spunind ca la trei zile dupa operatie minca deja pizza si facea genuflexiuni, fara a avea dureri de stomac .Totodata, profesorul Santiago Horgan a explicat ca interventia chirurgicala prin stomac in cazul apendicitei reduce riscurile unor infectii.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele