IT & C

#amd #intel #pace

AMD si Intel ingroapa "securea razboiului"

Lupta dintre Intel Corporation si AMD (Advanced Micro Devices) a ajuns la un rezultat final, iar cele doua companii au facut pace.

Odata cu inchierea razboiului, Intel va plati AMD-ului despagubiri pentru o serie de brevetel de inventie .

Adio razboi

Noua intelegere dintre cele doua parti obliga Intel la plata a 1,26 miliarde USD catre AMD, dar acestia obtin drepturi asupra unor brevete ale rivalilor. La randul lor, AMD vor retrage orice acuza la adresa Intel.

AMD intentase trei procese celor de la Intel, unul in SUA si doua in Japonia, care asteptau sa intre in procesul de judecata. Totodata, toate plangerile inainte de AMD catre Securities and Exchange Commission vor fi retrase.

Rezultatul pentru restul lumii


Ingroparea "securii razboiului" duce cu sine o serie de schimbari. Analistii spun ca intelegerea va reduce semnificativ atat anumite ingrijorari financiare ale ambelor tabere, cat si cele legate de brevete si idei.

Tim Bajarin, de la firma Creative Strategies Inc., declara ca marea realizare adusa de intelegerea Intel si AMD este faptul ca de acum inainte cele doua companii se vor axa in creearea unor modele mai bune, cu capacitati grafice ridicate, dar cu un consum de energie redus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea