IT & C

#robot #panasonic #pat #fotoliu

A fost inventat robotul-pat-fotoliu rulant

Panasonic Corporation anunta dezvoltarea primului sau robot care se poate transforma din pat in fotoliu rulant si invers.

Robotic Bed este proiectat pentru a veni in sprijinul persoanelor cu mobilitate limitata reducand nevoia pentru asistenta umana la deplasare.

Cum functioneaza

Din moment ce patul-robot se transforma singur in fotoliu rulant si invers, la simpla comanda a utilizatorului, sunt eliminate complet nu doar nevoia invalidului pentru asistenta la transferarea din pat in scaun, dar si riscurile de accidentare asociate acestor miscari.

Robotul poate extinde astfel intreaga gama de activitati pe care o persoana invalida le poate executa. Spre exemplu, utilizatorul unui astfel de pat-robot se poate alatura familiei, la servirea cinei, fara sa fie nevoie sa solicite ajutorul cuiva, prin simpla transformare a patului in fotoliu.

Dezvoltarea acestui pat-robot nu ar fi fost posibila fara câteva tehnologiile Panasonic printre care un sistem de control al miscarilor care confera siguranta la operarea robotului.

Datorita acestui sistem, Robotic Bed poate sa separe sau sa reasambleze anumite componente in mod automat, pentru transfomarea din pat in scaun si invers. In modul fotoliu, robotul poate detecta persoanele din jur si eventualele obstacole din calea sa, astfel incat deplasarea persoanei invalide sa se faca in siguranta.

Usurinta la folosire

Facilitarea operarii robotului a fost posibila si datorita integrarii unor tehnologii de interfata om-robot. Astfel, o interfata interactiva da utilizatorului posibilitatea de a transforma usor patul in fotoliu, in timp ce atunci cand se afla in modul scaun, acesta are un controller intuitiv care permite persoanei invalide sa il conduca usor si sa dea comanda de revenire la modul pat.

Pentru confortul utilizatorului, robotul incorporeaza o tehnologie de sprijinire a corpului care ajusteaza si optimizeaza pozitia saltelei astfel incat aceasta sa ia forma organismului uman. Totodata, robotul poate ajuta utilizatorul sa se intoarca de pe o parte pe alta pentru a preveni eventualele rani provocate de sederea prelungita intr-o anumita pozitie.

Robotic Bed este echipat cu un gen de "baldachin" a carui interfata permite utilizatorului vizionarea unor posturi TV, dar si operarea unor aplicatii casnice sau verificaea camerelor de supraveghere la re?eaua de acasa. Afisajul se deplaseaza in functie de pozitia utilizatorului si  se retracteaza automat atunci cand patul este convertit in fotoliu.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.