IT & C

#browser #microsoft #malware #internet explorer

A fost descoperita o noua vulnerabilitate a browser-ului Internet Explorer

O bresa in securitate ce poate fi exploatata pentru atacarea utilizatorilor a fost descoperita recent si vizeaza aplicatia de navigare Internet Explorer .

Microsoft lucreaza chiar acum la remedierea ei, totusi, la momentul in care acest comunicat a fost redactat (20 ianuarie, 2010) ea nu a fost corectata.

Doar Internet Explorer

Aceasta vulnerabilitate in securitate afecteaza numai utilizatorii Internet Explorer, celelalte aplicatii de navigare pe internet (Opera, Safari, Firefox si altii) nefiind afectate.

In unele tari europene s-a emis deja o declaratie prin care toate versiunile de Internet Explorer, de la 6 pana la 8, contin o potentiala bresa de securitate care permite unui atacator sa execute cod malware pe computerul utilizatorilor.

Microsoft elibereaza periodic revizii ale securitatii sub forma unor pachete software (patch-uri) urmatoarea lansare fiind programata pe 9 februarie 2009 . Bazandu-ne pe declaratia facuta de Microsoft, o reparare a acestei vulnerabilitati va fi trimisa insa in cateva zile.

Cateva recomandari pentru a fi in siguranta

Cei de la ESET a detectat acesta noua amenintare si a emis deja o actualizare a bazei de semnaturi virale. Utilizatorii trebuie sa evitate navigarea pe site-uri ce nu prezinta incredere, sa descarce continut de pe orice site, mai ales de pe cele dubioase/

Totodata, nu trebuie deschise atasamentele primite prin mail din surse necunoscute sau instalate toate patch-urile Microsoft imediat ce acestea sunt disponibile. In cazul in care nu se foloseste o suita antivirus se pot descarca versiuni gratuite de evaluare de 30 zile.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.