IT & C

#fotografie #aplicatie #photoshop # fotografii modificate

A aparut aplicatia care detecteaza fotografiile modificate in Photoshop

Vedetele ale caror fotografii apar ( modificate ) in pictorialele revistelor primesc o grea lovitura. Cercetatorii au dezvoltat o aplicatie care detecteaza automat imaginile modificate in Photoshop. Software-ul analizeaza parametrii retusurilor geometrice , scrie Gizmodo.

Chiar daca aplicatia nu poate identifica deocamdata decat schimbarile artificiale realizate la nivelul fizionomiei, dezvoltatorii software-ului spun ca in curand ea va demasca toate modificarile realizate cu ajutorul unor programe precum Adobe Photoshop .

Punctul forte al aplicatiei dezvoltate de Hany Farid si Eric Kee, de la Dartmouth College din New Hampshire, este ca detecteaza modificarile pe baza unor parametri statistici si mai putin pe baza unor modificari de ordin general, precum ajustarea culorilor sau decuparea unor parti din fotografie. Eficienta software-ului a fost testata pe un numar de 300 de subiecti, iar rezultatele arata o acuratete de 80%.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele