Umanitar

# donare de sange #sange #campanie donare sange

Si tu poti salva o viata! Campanie de donare de sange in mall

In perioada 11-13 mai, intre orele 9.00 si 13.00, persoanele care doresc sa doneze sange pentru pacientii din spitale o pot face si in mall, la intrarea principala din Sun Plaza – Esplanada Sud.

Sun Plaza si Asociatia React, in parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguina din Bucuresti (CTS Bucuresti) si Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria, desfasoara a sasea editie a campaniei ”Daruieste timp, doneaza sange”. Astfel, persoanele care doresc sa doneze sange pentru pacientii din spitale sunt asteptate la intrarea principala din Sun Plaza – Esplanada Sud, in perioada 11-13 mai, intre orele 9.00 si 13.00.

Recoltarea de sange va fi realizata de personalul specializat al Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti, in conditii de siguranta, folosind instrumente de unica folosinta. La fiecare donare se recolteaza aproximativ 450 ml de sange, care vor fi folositi pentru pacientii internati in spitalele din Capitala, a caror viata depinde de aceste transfuzii.

Persoanele care doresc sa doneze sange sunt asteptate in Sun Plaza cu cartea de identitate si cu micul dejun consumat (sandwich cu carne slaba, legume si fructe consistente). Nu se fumeaza inainte si dupa donare cu o ora.

Cei care doresc sa doneze trebuie sa indeplineasca minimum urmatoarele conditii:


– sa aiba intre 18 si 60 de ani

– sa aiba greutatea cuprinsa intre 50 si 100 kg (femeile), 60 si 110 kg (barbatii)

– sa nu fi suferit interventii chirurgicale sau stomatologice in ultimele 3 luni

– nu pot fi femei insarcinate, in perioada de lauzie sau in cea menstruala (trebuie sa treaca minim 5 zile de la ultima zi a menstruatiei)

– sa nu fi consumat grasimi sau bauturi alcoolice cu cel putin 48 de ore inaintea donarii

– sa nu fi suferit de hepatita – de orice tip, TBC, sifilis, malarie, epilepsie,

bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, miopie peste (-) 6

dioptrii.


Mai multe informatii despre conditiile de donare gasiti pe www.pentruviata.com

Donatorii vor completa un formular si apoi vor beneficia de un consult medical rapid (anamneza, tensiune, greutate, determinarea grupei sanguine, a RH-ului si hemoglobinei etc.) in urma caruia medicii vor decide daca persoanele sunt apte pentru donare.

In cadrul acestor campanii, donarea de sange este benevola (fara bonuri de masa si adeverinte), insa un singur donator, prin cei 450 ml de sange recoltati, poate ajuta la salvarea a pana la trei vieti omenesti.

In campania precedenta, din septembrie 2017, 219 persoane au raspuns apelului si s-au alaturat campaniei. Dintre acestea, 159 au fost declarate apte pentru donare. Astfel, s-au recoltat 71.55 de litri de sange, cantitate care a ajutat la salvarea a 397 de pacienti internati in spitalele din Capitala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea