Umanitar

# spitalul medgidia # dotare maternitate #incubator #maternitate

Maternitatea Spitalului Municipal Medgidia, dotata in regim de urgenta cu un incubator performant

Maternitatea Spitalului Municipal Medgidia, care a devenit linie de urgenta pentru gravidele COVID-19 pozitive, este dotata in regim de urgenta cu un incubator Giraffe, in valoare de 103.517 ron. Echipamentul este achizitionat de Salvati Copiii, din fondurile donate de clientii Libris. Unitatea medicala din Medgidia are nevoie de aparatura medicala performanta, intrucat aici sunt tratate femeile insarcinate diagnosticate cu COVID-19 din judetele Constanta si Tulcea.

Dotarea a fost posibila cu implicarea Libris, unul dintre partenerii de cursa lunga ai Organizatiei Salvati Copiii Romania in programul de combatere a mortalitatii infantile. Cititorii Libris au fost alaturi de Savati Copiii inca din decembrie 2014, in demersul organizatiei de a sustine sanatatea copiilor din spitale. Cu aceasta dotare, suma totala a ajuns la peste 530.000 euro.

Maternitatea Spitalului Municipal Medgidia a devenit unitate pentru femeile insarcinate pozitive la testele Covid-19. In perioada pandemiei au fost alocate 8 paturi pentru cazurile COVID-19 pozitive, din cele 25 de paturi totale ale sectiei de neonatologie. In context normal, numarul anual de nasteri ce au loc in Maternitatea din Medgidia este intre 1.300 si 1.500.

“Maternitatea din Medgidia este din 20 septembrie Maternitate Covid. In contextul actual al pandemiei de coronavirus, se intampla ca o pacienta insarcinata sa afle chiar inainte de nastere ca este COVID-19 pozitiva si multe dintre lucrurile planuite nu se vor mai intampla asa cum se astepta. Este o perioada dificila pentru toata lumea. Din fericire, in maternitatea noastra nu au fost cazuri grave de copii pozitivi si ne-a bucurat tare mult lucrul acesta.  Pentru medici este important sa aiba echipamentele medicale performante pentru a putea separa copiii suspecti si pentru a le oferi tratamentul de care au nevoie imediat. Fara ele nu putem asigura o buna desfasurare a actului medical. Suntem recunoscatori Organizatiei Salvati Copiii si cititorilor Libris, incubatorul primit imbunatateste cu adevarat ingrijirea copiilor”, a spus  Dr. Magdalena Oprea, Sef Sectie Neonatologie, Maternitatea Spitalului Municipal Medgidia .

Incubatorul Giraffe, in valoare de peste 20.000 euro, cu care a fost dotata maternitatea, asigura un microclimat neonatal optim pentru nou-nascutii prematuri. Dispune de performanta termica exceptionala, design inovator, precum si de capacitatea de a controla caldura, umiditatea, oxigenul, lumina si zgomotul. Acesta dispune, de asemenea, de o unitate centralizata de afisare si comanda, ce ofera acces din  fiecare latura a patului si o vizualizare excelenta a aparatului si a parametrilor pacientului.

Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania, a vorbit despre accelerarea programului de dotare a maternitatilor: “Intr-un context sanitar complicat, in care presiunea asupra sistemului medical este uriasa, medicii, mamele si nou-nascutii au nevoie de aparatura medicala de ultima generatie, pentru ca nasterea si apoi ingrijirea nou-nascutilor sa fie la standarde medicale inalte.”.

Laura Teposu, CEO Libris, a declarat: „Presiunea pusa pe spitalele din Romania in ultimele 18 luni de situatia epidemiologica face ca sustinerea provenita din mediul privat sau de la persoane fizice sa fie mai importanta ca oricand. Sumele donate de Libris si cititorii Libris catre spitalele din Romania au ajuns la peste 530.000 euro. Spital cu spital, echipament cu echipament, reusim sa crestem sansele nou-nascutilor la o ingrijire medicala performanta. Dupa dotari in alte 14 unitati medicale, am ajuns la Medgidia si nu ne oprim. Ramanem alaturi de Salvati Copiii in demersul lor de dotare cu echipamente a spitalelor si maternitatilor din Romania, pentru combaterea mortalitatii infantile.”

Dotarea de la Medgidia este cea de-a 15 dotare pe care Salvati Copiii o face cu sprijin Libris.ro. In total, au fost  investiti astfel 532.343 de euro pentru intarirea capacitatii maternitatilor si sectiilor de Terapie Intensiva Neonatala.

Amalia Nastase, Ambasador al Campaniei Salvati Copiii de Reducere a Mortalitatii Infantile, a vorbit despre virtutile sociale ale implicarii: „Impreuna putem face lucruri frumoase, exemplul cititorilor Libris care au ales sa doneze pentru achizitionarea de echipamente medicale este o dovada de solidaritate. Fiecare dintre noi este parte a schimbarii in bine, iar atunci cand gesturile bune vin impreuna, rezultatul e o societate mai buna pentru toti.”

#INVESTITIE IN VIATA cu 20% din impozitul pe profit

Companiile pot investi in viata nou-nascutilor care au nevoie de ingrijire medicala urgenta si perfomanta, prin incheierea unui contract de sponsorizare pe care il pot trimite catre sustinator@salvaticopiii.ro, iar persoanele fizice au posibilitatea de a dona online pe https://www.salvaticopiii.ro/renovare  sau prin SMS la 8844, 2 euro lunar.

Organizatia Salvati Copiii Romania a extins programul de combatere a mortalitatii infantile

In 2021, Organizatia Salvati Copiii Romania a extins programul de combatere a mortalitatii infantile si in sectiile de pediatrie din spitalele din tara, afectate de o subfinantare acutizata in contextul pandemiei. In prima parte a anului, a fost accelerata dotarea a 20 de unitati medicale, cu aparatura in valoare de 1.000.000 de euro.

Primele interventii de urgenta au fost facute in judetul Mures, la Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu Mures, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures si Spitalul Clinic de Urgenta Mures, in Bucuresti, la Maternitatea Bucur, in judetul Mehedinti, la Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta-Turnu Severin si in judetul Tulcea, la Spitalul Judetean de Urgenta Tulcea.

Totodata, printr-un record de solidaritate sociala, Salvati Copiii Romania a reusit sa achizitioneze doua ambulante de uz pediatric si sa realizeze reparatii la sistemul permanent de energie de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti. Tot aici a ajuns aparatura medicala de ultima generatie, necesara diagnosticarii  acurate si tratamentului de calitate. De asemenea, pentru a oferi mamelor un mediu cat mai curat si copiilor un mediu steril, a fost renovata si modernizata sectia OG1 a Maternitatii Polizu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din umanitar

Top

Cauta-ti perechea