Umanitar

#hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala profunda #Matei Teodor #cazuri umanitare #donatii romani #implant cohlear

La 9 luni va auzi pentru prima oara! Mii de romani l-au ajutat!

In urma unei campanii umanitare desfasurate exclusiv online, in perioada 1 septembrie – 5 noiembrie a.c., Asociatia “Salveaza o inima” a reusit sa stranga fondurile necesare, in valoare de 21.000 de Euro, pentru operarea lui Matei Teodor. Baietul, in varsta de 9 luni, sufera de hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala profunda si, gratie celor peste 4.600 de persoane care au aderat campaniei online, acesta va fi operat la inceputul anului urmator.

Doctorii ii vor introduce un dispozitiv electronic, denumit implant cohlear, care transforma stimulul sonor in impulsuri nervoase si-l va ajuta pe Matei sa auda pentru prima data in viata.

Potrivit audiologului Anca Modan, operatia de implantare presupune introducerea unor electrozi direct in receptorul nervos din urechea interna (denumit cohlee) si atasarea unui computer miniatural la suprafata cutiei craniene, in zona urechii, sub piele. Auzul poate fi recuperat pana la un grad destul de ridicat, insa esentiala este invatarea, deslusirea sunetelor si vorbirea, care presupun un efort intens, continuu ce poate dura, in functie de caz, si cativa ani.

“Au fost momente in care mi-am pierdut orice speranta ca Matei al meu o sa aiba o viata normala. Speranta a venit intr-o secunda, cand Asociatia “Salveaza o inima” a confirmat ca va initia campania online de strangere de fonduri. Dupa putin timp de la inceperea ei, am vazut cum sute de oameni au inceput sa doneze pentru baietelul meu si am primit zeci de telefoane de incurajare. Parca am simtit un val de energie care m-a facut sa lupt pana la capat. Acum suntem foarte nerabdatori ca Matei sa fie operat si abia asteptam sa ne auda vocile si sa zambeasca la auzul lor”, declara Ana Maria Teodor, mama lui Matei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea