Umanitar

# asociatia blondie # salvare copii #zboruri

Illuma Clinique sustine zborurile Asociatiei Blondie care salveaza copii

In luna decembrie, Illuma Clinique doneaza contravaloarea unor servicii catre Asociatia Blondie pentru achizitionarea unei ambulante aeriene ce va fi folosita pentru transportul medical in strainatate al copiilor cu boli inoperabile in Romania.

 

Statisticile spun ca doi copii sunt parasiti in fiecare zi in spitalele din Romania, iar in 2019 au murit 1.145 copii inainte de implinirea varstei de un an din cauza bolilor netratabile la noi in tara. Romanii care au nevoie de tratament in strainatate isi pot deconta valoarea acestuia prin completarea formularului E112, insa nu si valoarea transportului, costuri care sunt, de cele mai multe ori, imposibil de suportat de pacient sau de familia acestuia.

Asociatia Blondie s-a nascut in 2019 pentru a oferi copiilor bolnavi si singuri sansa la o dezvoltare maxima din punct de vedere fizic, emotional si intelectual. La scurt timp dupa instaurarea starii de urgenta in Romania pe fondul pandemiei Covid-19, asociatiei i-a fost solicitat ajutorul pentru repatrierea din Milano a unui copil in varsta de 7 luni, cu multiple operatii pe cord. Cateva zile mai tarziu, Darius si familia sa au fost adusi acasa cu un avion privat.

In lipsa unei ambulante aeriene care sa transporte cazurile medicale in afara tarii, Asociatia Blondie a continuat sa fie solicitata pentru a organiza astfel de zboruri, reusind sa duca, pana la aceasta data, peste 160 de copii si 10 adulti la spitale din afara tarii pentru tratament. Costurile fiecarui zbor pot varia intre 20.000-25.000 de euro, bani stransi din donatii, in total peste 1.500.000 de euro achitati de asociatie pana acum pentru 78 de zboruri.

Toate aceste eforturi au determinat-o pe Adelina Toncean, fondatoarea asociatiei, si pe echipa sa sa-si asume achizitionarea unei aeronave pe care s-o transforme in ambulanta aeriana si pe care s-o puna, in mod gratuit, la dispozitia oricarei persoane care are nevoie de transport aerian medical.

Roz este culoarea pe care copiii cardiaci o au imediat dupa interventia medicala care le salveaza inimile, „roz” inseamna o inima sanatoasa. Iar Asociatia Blondie a decis ca „roz” va insemna si prima ambulanta aeriana privata din Romania pentru care strange donatii sub hashtag-ul #luamunavion.

Este un proiect grandios in sprijinul caruia vine si Illuma Clinique in decembrie, luna cadourilor si a faptelor bune: „Am fost foarte impresionati de povestile copiilor ajutati de Asociatia Blondie si de eforturile pe care aceasta mana de oameni le face pentru a duce la indeplinire lucruri incredibile, de care depinde nu numai sanatatea micilor pacienti, ci insasi viata lor! Astfel, vom dona contravaloarea consulturilor dermatologice si a pachetelor de servicii promo 1 sedinta de epilare axila + 1 sedinta de epilare inghinal derulate in aceasta luna pentru a ajuta Asociatia Blondie sa se apropie, macar cu cativa pasi, de momentul in care avionul roz de care este atata nevoie va deveni realitate”, a declarat Alexandra Crasmaru, fondator Illuma Clinique.

„In primul rand, dorim sa multumim din suflet Illuma Clinique pentru sustinerea pe care a ales sa ne-o ofere. Pentru noi, acest ajutor inseamna ca ne vom putea continua proiectele si ca suntem mai aproape de momentul cand vom putea spune ca Romania are prima ambulanta aeriana”, a declarat Adelina Toncean, fondator Asociatia Blondie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din umanitar

Top

Cauta-ti perechea