Umanitar

# aegon # ajutor copii #viitor copii #copii romani

Aegon ajuta copiii romani sa isi asigure un viitor mai bun

Compania de asigurari de viata Aegon Romania, parte a grupului financiar international Aegon, considera ca investitiile in educatie au un rol major in dezvoltarea societatii si in cresterea economica si de aceea a demarat campania pilot “Biblioteca Aegon”.

 

In 2018, alaturi de comunitatea Ce le citim copiilor, Aegon a fost aproape de parinti in mediul online pentru a-i incuraja sa creasca copii cu dorinta de lectura, iar acum continua sprijinirea educatiei de calitate si in mediul offline. Demersul Aegon Romania vine si pe fondul celor mai recente date Eurostat, conform carora Romania este pe locul al treilea in Uniunea Europeana in ce priveste abandonul scolar. Mai mult, tot mai multi copii si tineri renunta la scoala, spre deosebire de tendinta din Uniunea Europeana si aproximativ 20% dintre elevii romani au cel mult opt clase.

Cu scopul de a ajuta copiii romani sa isi asigure un viitor mai bun, Aegon Romania a lansat joi, 21 martie 2019, campania-pilot de strangere de carti pentru copii. in perioada 19 februarie - 20 martie 2019, angajatii companiei au donat carti pentru copii si bani pentru achizitionarea acestora. Pe langa fondurile si cartile colectate, Aegon Romania a investit peste 2.000 euro suplimentar in crearea unui ”KIT DE LECTURa", in ideea de a sprijini lectura in randul copiilor din gradinite, intr-un mod inedit, atractiv si util. Acest kit include o biblioteca destinata cartilor colectate, piese de mobilier confortabile, pentru a crea un mediu placut si propice lecturii si semne de carte cu design adaptat varstei copiilor.

Beneficiarii acestui proiect-pilot sunt cei 220 de copii de la Gradinita cu Program Prelungit Floresti – Structura Cetatea Fetei. "Pana la crearea acestei biblioteci, gradinita nu avea nicio carte, copiii aducand carti de acasa sau, pentru a citi, se deplasau pana la bibliotecile din Cluj-Napoca", ne-a declarat Sefora Aron, profesor pentru invatamant prescolar.

Copiii se vor bucura de coltul de lectura special creat si de cele peste 200 de carti de calitate, de la enciclopedii si carti de stiinta pana la carti de povesti si beletristica adaptata varstei. in urma acestei donatii, a fost inaugurata zona dedicata bibliotecii, care va fi deschisa zilnic si unde vor fi organizate ateliere de lectura, in cadrul carora copiii vor citi, alaturi de educatoare, din cartile preferate si unde vor fi invitati ocazional si parintii.

„Ne bucuram ca noi suntem castigatorii proiectului initiat de Aegon Romania. Multumesc pentru faptul ca au sosit peste 220 carti, tot atatea cati copii avem in gradinita. Invit cadrele didactice, parintii, la ateliere de lectura. Am destinat acest spatiu bibliotecii, care va fi deschis in fiecare zi, iar copiii vor veni insotiti de educatoare pentru a citi din aceste carti minunate”, a spus Manuela Pop, Directoarea Gradinitei cu Program Prelungit Floresti.

“Printre valorile care stau la baza Aegon, nu doar in Romania, ci si la nivel international, sunt implicarea in viata comunitatilor locale si programele de sprijinire a educatiei in randul copiilor. Credem in necesitatea de a-i invata de mici ce inseamna economisirea si de a-i sprijini, in general, in tot ceea ce inseamna invatare, formare pentru viitor. Sa-i ajutam pe copiii de la Gradinita din Floresti este o bucurie pentru noi. Nu toti copiii au parte de unele lucruri care multora li se par firesti, cum este posibilitatea de a citi o carte la gradinita sau la scoala. Este firesc sa incercam sa-i ajutam pe cei mici, pentru ca astfel ne asiguram ca vom avea generatii viitoare de nadejde”, a completat Sinziana Maioreanu, CEO al Aegon Romania.

Conform Institutului National de Statistica, aproape 30% dintre copiii romani de pana la 18 ani au renuntat la studiile obligatorii, cu 10% mai mult decat acum doi ani si cu 7% mai mult fata de media europeana. 37% dintre tinerii de 15 ani sunt analfabeti functional, iar 43% dintre copiii cu dizabilitati nu sunt inscrisi in nicio forma de invatamant. Accesul la educatie de calitate reprezinta o provocare, cu precadere in zonele rurale unde studiaza 45% din populatia scolara a Romaniei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din umanitar

Top

Cauta-ti perechea