Umanitar

#Cristian Filip #umanitar #campanie umanitara #elev premiant cancer

Povestea elevului premiant diagnosticat cu o forma rara de cancer, salvat de 9.000 de romani. Il mai despart doua luni de vindecare!

 Dupa o operatie foarte dificila, in urma careia nimeni nu ii dadea vreo sansa de supravietuire si dupa un an in care a suportat cu greu sedinte foarte dureroase de radioterapie si chimioterapie in Turcia, Cristian Filip – premiantul din Braila care sufera de o forma rara de cancer – este foarte aproape sa invinga cumplita boala. in tara, mii de oameni s-au mobilizat pentru a-l ajuta, iar pana in prezent, tanarul a beneficiat de 12 luni de tratament, pentru care s-au platit mai bine de 80.000 de Euro, fonduri stranse in mediul online.

Medicii turci au comunicat, dupa ample analize, ca starea lui de sanatate evolueaza promitator, iar ultimele 2 luni de sedinte intensive sunt cruciale si scad semnificativ riscul ca tumorile cancerigene sa recidiveze. Cristian Filip tine la curent saptamanal intreaga comunitate de pe Facebook, care l-a sustinut pana acum, si isi doreste, mai mult ca oricand, sa termine tratamentul si sa se intoarca la scoala, acolo unde este sef de promotie. Pentru viitor, tanarul ne-a spus de nenumarate ori ca isi doreste sa devina doctor si sa salveze si el alte vieti. “Visul meu cel mai mare este sa devin doctor, deoarece cred ca este cea mai importanta meserie din aceasta lume, alaturi de cea de profesor. Sunt un mare iubitor de oameni si daca lumea ar fi populata numai de oameni care ajuta, nu vom mai suferi niciodata”, a transmis tanarul intr-o postare pe Facebook, inainte de a intra in sedinta de chimioterapie.

                                     
Tatal lui Cristian a vandut tot ca baiatul lui sa se faca bine


Cand a aflat de cumplita boala – Ewing Sarcoma, tatal lui Cristian a vandut tot ce avea la indemana pentru a strange cei 22.000 de Euro, bani cu care a platit operatia de extirpare a tumorii maligne de pe plamanul fiului sau, in urma careia doctorii au fost nevoiti sa ii scoata si trei coaste afectate de tumora. insa greul abia atunci a inceput pentru familia Filip, cand medicii l-au instiintat ca baiatul are nevoie si de sedinte de radioterapie si chimioterapie, foarte dure si costisitoare, pentru a invinge definitiv cumplita maladie. “Mi-aduc foarte bine aminte de ziua in care m-am intalnit personal cu domnul Nicolae Filip, tatal lui Cristian. Avea ochii inlacrimati, vocea secatuita de durere si vanduse aproape tot ca sa isi salveze fiul. L-am intrebat cat costa tot tratamentul de care are nevoie si cand am aflat de 100.000 de Euro, m-am gandit de zece ori daca putem strange o asa suma mare de bani intr-un timp atat de scurt. La vremea respectiva, nu mai facusem niciodata campanii de strangere de fonduri pentru sume atat de mari, insa miscati de povestea si optimismul extraordinar al tanarului, ne-am inhamat la aceasta lupta foarte grea. Pana in prezent, s-au mobilizat peste 9.000 de oameni cu suflet, care au donat pentru a-i salva viata lui Cristian, iar ultimele 2 luni de tratament sunt cruciale pentru el. Mai avem nevoie de aproximativ 20.000 de Euro si suntem convinsi ca acest copil minunat, cu note foarte bune la invatatura, va salva la randul lui si alte mii de vieti”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei “Salveaza o inima”.

 
Cum putem sa-l ajutam pe Cristian Filip sa-si finalizeze tratamentul?

Donatiile pentru Cristian pot fi facute online, pe website-ul https://salveazaoinima.ro/campaigns/cristian-filip/ (unde sumele donate se actualizeaza in timp real) si in conturile bancare ale Asociatiei “Salveaza o inima”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont in Lei), RO28BTRLEURCRT00W8287001 (cont in Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont in Dolari).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din umanitar

Top

Cauta-ti perechea