Umanitar

# drama premianta #Sindromul Marfan #umanitar #campanie umanitara

Drama unei premiante de 16 ani: risca sa ii explodeze aorta si sa moara!

 Teodora este o adolescenta de 16 ani, din Barlad, al carei prim succes rasunator a fost acela ca a terminat clasa a VIII-a ca sefa de promotie. Inteligenta sa peste medie este recunoscuta de toti profesorii, pofta sa de a invata nu este niciodata diminuata, ii place sa deseneze si sa picteze, iar simtul umorului este atuul ei cel mai de pret. Asa vrea Teodora sa se prezinte in fata lumii: o fiinta solidara, cu pofta de viata si puternica.


Cu toate acestea, tanara trece printr-o drama greu de imaginat. Sufera inca de la doi ani de o boala cumplita si rara, pe care s-a incapatanat s-o infrunte si despre care vorbeste foarte putin. Se numeste Sindromul Marfan si principala sa grija este sa o schilodeasca, sa-i strambe oasele, sa-i deplaseze organele interne, sa-i fure vederea, sa-i ia respiratia si, daca se poate, chiar viata. Scopul final al perversului Sindrom Marfan este de a face aorta sa explodeze.

Sindromul Marfan afecteaza tesutul conjunctiv, adica tesutul elastic din organism care face legatura dintre diferite organe si componentele acestora. Acest sindrom se caracterizeaza prin dilatarea aortei la baza (prima parte a principalei artere care transporta sangele de la inima in restul corpului), disfunctii ale valvelor inimii, dislocarea cristalinului, miopie si prin alungirea extremitatilor – maini, picioare. Existenta acestui sindrom creste riscul de dezvoltare pentru urmatoarele afectiuni: scolioza, cifoza, deformari ale piciorului, formarea unei cavitati la nivelul pieptului.

Teodora le are pe toate acestea. A fost operata de cate doua ori la ambii ochi. Coloana este atat de deformata (scolioza), incat corsetul special care i-a fost recomandat acum cativa ani, a devenit inutil. Deviatia i-a deplasat un rinichi undeva catre mijlocul spatelui, iar la ultima ecografie un plaman nu s-a mai vazut. Sindromul Marfan a facut-o pe Teo de nerecunoscut, de aceea o interventie chirurgicala foarte costisitoare este una dintre putinele ei sanse de a supravietui. Suma necesara este de 12.000 de euro, la care se adauga inca 1.000 de euro, analizele pre-operatorii. Interventia a fost programata la inceputul lunii octombrie si va fi efectuata de unul dintre cei mai buni specialisti in ortopedie pediatrica din Romania, doctorul Alexandru Thiery.

Sute de romani au ajutat-o deja. S-a strang jumatate din suma!

        
Tragica sa poveste a fost publicata pe platforma Asociatiei “Salveaza o inima”, iar peste 400 de romani inimosi au contribuit pana acum la salvarea sa, strangandu-se pana in prezent aproape 7.000 de Euro. Teodora vrea sa traiasca, sa studieze si, desi este o capacitate intelectuala, admite tare si raspicat ca nu vrea sa paraseasca tara natala, ci vrea sa fie la dispozitia celor care au nevoie de ea, asa cum si altii o ajuta in prezent.

Donatiile pentru salvarea Teodorei pot fi facute pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/teodora-balan/ sau in conturile bancare ale Asociatiei “Salveaza o inima”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont in lei), RO28BTRLEUR CRT00W8287001 (cont in Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont in dolari americani).

“Mi-a fost rar sa intalnesc un tanar atat de plin de viata, atat de intelligent si cu un simt al umorului atat de dezvoltat. Daca nu i-as fi cunoscut problema medicala foarte grava, as fi crezut ca aceasta fata este practic imposibil de doborat. Din pacate, boala ei a avansat foarte mult in ultima perioada, iar interventia chirurgicala este cruciala pentru viata ei, deoarece aorta poate oricand se explodeze. De cand am lansat acest caz pe platforma noastra de donatii online si in retelele de socializare, am primit sute de scrisori de sustinere, iar pana acum am reusit sa strangem mai bine de jumatate din suma necesara. Contam pe ajutorul tuturor pentru a o salva pe Teodora!”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei “Salveaza o inima”.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din umanitar

Top

Cauta-ti perechea