Stiri bizare

#autostrada # autostrada ocean # cele mai lungi autostrazi # drumuri spectaculoase

Uimitor! Iata autostrada care traverseaza oceanul!

Daca in Romania este dificil sa construiesti o autostrada pe pamant, americanii au de cinci ani unul dintre cele mai spectaculoase sosele din lume: autostrada peste ocean. 

Overseas Highway sau Autostrada peste mare a fost inclusa in urma cu cinci ani in topul celor mai spectaculoase drumuri din lume. Aceasta conecteaza un arhipelag din apropiere de Florida de continent. 

Cei 205 kilometri sunt o continuare a soselei U.S. Route 1, care traverseaza SUA, de la nord la sud. Ultima sectiune a drumului strabate 42 de poduri si, in mare parte, se afla deasupra apelor oceanului, oferind celor care o trec o priveliste absolut spectaculoasa. 

Henry Flagler, "parintele orasului Miami", a fost cel care a propus conectarea arhipelagului Florida Keys de continent, la sfarşitul secolului al XIX-lea. Florida East Coast Railway, calea ferata pe care o dezvoltase, ajungea pana la Miami, la 250 de kilometri de cel mai sudic punct al arhipelagului, aflat in apropiere de Havana, Cuba. In acea perioada, traficul de marfuri si de pasageri intre Statele Unite si vecinii din sud era inca infloritor, iar Key West era portul american cel mai apropiat de canalul Panama, inca in constructie. De-a lungul timpului, drumul a sufeit cateva modificari, de altfel calea ferata fiind pe alocuri distrusa. 

Autostrada, care strabate Golful Mexic si Stramtoarea Floridei, poate fi traversata in mai puţin de patru ore, a fost inclusa in randul celor mai frumoase drumuri din Statele Unite, All-American Roads, în 2009. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea