Stiri bizare

#singur de sarbatori #singur de Craciun #familie_fericita #craciun #singuratate

Top 5 cele mai triste momente, dezvaluite in prag de Craciun. Tu ce spui?

Singuratatea poate deveni apasatoare, mai ales de sarbatori, cand cu totii incercam sa ne inconjuram de persoane dragi. Cativa utilizatori ai retelei Reddit au dezvaluit care au fost momentele in care s-au simtit cel mai singuri. Un exercitiu de sinceritate dureros, dar care te poate ajuta sa-ti schimbi viata uneori, spun psihologii.

Un adolescent marturiseseste ca, de ziua lui, a mers la patru magazine de bauturi alcoolice si a cumparat din fiecare loc cate 6 beri. "Nu voiam sa ma imbat, ci doar sa-mi fie verificat actul de identitate pentru a mi se spune la multi ani. Ultimul vanzator nu a zis nimic, asa ca m-am dus acasa, am baut 20 de beri si mi-a fost atat de rau incat am dormit pe jos, in baie".

Un alt tanar povesteste cum, tot de ziua lui, a fost atat de singur incat si-a cumparat o prajitura si o lumanare si a suflat singur in aceasta in timpul unei mese festive pe care a pregatit-o si la care a fost singurul participant.

Un altul spune ca s-a simtit atat de singur si neiubit incat, atunci cand asistentul dentistului l-a intrebat daca ii este frica, a spus da doar ca sa fie tinut de mana pentr cateva momente. 

O femeie marturiseste ca a dormit cu perna sotului mort in brate doar ca sa-i mai simta mirosul si sa nu se mai simta atat de singura.

Un alt utilizator spune ca uneori cere de la banca un extras de cont doar ca sa auda telefonul sunand si astfel sa gaseasca o justificare pentru faptul ca plateste o factura pentru mobil.

Psihologii spun ca este important sa scapam de starea accentuata de singuratate chiar daca pentru acest lucru trebuie sa iesim din zona de confort, sa cunoastem oameni noi si sa acceptam invitatii de petrecere a timpuliui chiar si atunci cand parca nu avem chef. De asemenea, este important sa ne inconjuram de oameni cu care avem lucruri in comun, nu persoane care accentueaza starea de singuratate.In plus, simplul fapt ca acceptam ca trecem printr-o  perioada grea si dorinta de a schimba acest lucru ne poate mobiliza.

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea