Stiri bizare

#fumator # dependenta alcool #dependenta tigari # alcoolic # cum tratezi

Scumpirea tigarilor scade consumul de alcool

Dependenta de alcool se trateaza, cea de tutun, mai greu. Cel putin asta reiese dintr-un studiu recent realizat in SUA, care arata ca, pe masura ce tigarile se scumpesc, scade consumul de bauturi alcoolice, mai putin cel de vin.

Astfel, odata cu sporirea accizelor la tutun, dar si cu limitarea fumatului in locuri publice s-a redus cantitatea de bere si de bauturi spirtoase achizitionate.

Cercetatorii au analizat pretul tigarilor pe parcursul a 30 de ani, dar si volumul de bauturi spirtoase consumat pe cap de adult. Astfel, in cele trei decenii in care tigarile s-au scumpit constant, consumul de bere a scazut cu 4%, in vreme ce cel de bauturi mai tare alcoolizate, cu 11%!

"Atunci cand un fumator bea un pahar de alcool, i se declanseaza si pofta de fumat. Unii oameni chiar au tendinta de a fuma doar atunci cand beau", a explicat Melissa Krauss, de la Universitatea de Medicina din Washington, coautor al studiului.

Cercetarea a aratat insa ca nu exista nicio modificare in randul bautorilor de vin. Cercetatorii explica acest lucru sustinand ca bautorii de vin sunt mai educati si au obiceiuri mai sanatoase, astfel, e mai putin probabil ca in randul lor sa existe fumatori inraiti.

Foto: viewheadlines.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea