Stiri bizare

# beneficii canepa #beneficii paine #iulian rusu # paine cannabis #paine canepa #beneficii sanatate

Un roman a inventat painea de cannabis! Ce efecte are si de ce e bine sa o consumi

Iulian Rusu, un masterand al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj, a inventat o paine cu canepa (Cannabis Sativa) care are numeroase beneficii asupra organismului.

Noua reteta, medaliata cu aur la un salon international de inventica, este bogata in lecitina, acizi grasi Omega 3 si Omega 6, calciu si fibre. Are un indice glicemic foarte scazut si este potrivita si pentru persoanele care sufera de diabet.

In plus, stimuleaza memoria si totodata ajuta la reglarea tranzitului intestinal. Un alt beneficiu important este actiunea sa fortifianta asupra sistemului osos si asupra ligamentelor.

Reteta originala include in proportie de 20% Cannabis Sativa, adica specia de canepa pe care o foloseau stramosii nostri pentru tesaturi.

Tanarului inventator i-a venit aceasta idee in timp ce isi cauta o tema pentru licenta, in urma cu doi ani. Acum, acesta si-a diversificat produsul in 4 categorii, care contin cantitati diferite de faina din canepa, respectiv 5, 10, 15 si 20%.

Foto: adevarul.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea