Stiri bizare

#Tashirojima # insula pisici # orasul pisicilor #paradisul pisicilor

Orasul unde pisicile fac legea. Sunt mai multe decat oamenii!

Tashirojima este un oras pescaresc aflat pe o insula din estul Japoniei in care locuiesc mai multe pisici decat oameni, scrie huffingtonpost.co.uk. Din acest motiv, localitatea mai este supranumita si "Paradisul pisicilor".

Oamenii locului povestesc faptul ca pisicile au fost aduse pe insula pentru a proteja de soareci crescatoriile de viermi de matase, insa majoritatea locuitorilor au plecat odata cu disparitia acestor ferme. Doar 100 de oameni mai populeaza localitatea, astfel ca aici pisicile au preluat controlul.

Foto:lasrtaou.com

Si, spre fericirea lor, niciun picior de caine nu are voie sa calce pe taramul lor, intrucat prezenta acestora a fost aici interzisa prin lege.

Foto:team-yellow.com

Tashirojima sunt convinsi ca felinele le aduc noroc si prosperitate. Iar patrupedele nu duc lipsa de hrana, cata vreme principala ocupatie a localnicilor a ramas acum pescuitul.

Foto:onegreenplanet.org

Pisicile au propriul altar pe insula, potrivit japan-guide.com. Acesta a fost inaltat in mijlocul insulei, in memoria unei pisici care a murit accidental, strivita de o stanca.

Foto:reportarmenia.com

Din pacate, Tashirojima nu este o localitate prietenoasa cu oaspetii intrucat nu are multe facilitati turistice si nu exista vreun restaurant.

Foto: huffingtonpost.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea