Stiri bizare

#alimente #pandemie

Nu au mai cumparat niciun aliment de la inceputul pandemiei. Cuplul care a decis sa nu mai depinda de nimeni

Odata cu declansarea pandemiei, cand panica a facut ca oamenii sa goleasca toate rafturile din supermarket, Chris Hall si Stefanny Lowey au decis ca nu mai vor sa se bazeze pe altii pentru mancare. Acestia au inceput o provocare de 365 de zile in care sa nu mai cumpere niciun produs din comert.  

 

Cupul care locuieste in Canada a inceput sa-si procure singuri mancarea. Produc chiar ei totul, inclusiv faina, zahar si sare.

„Intotdeauna am vrut sa facem ceva. De mult avem o gradina si cultivam legume. Cand a aparut pandemia, ne-a dat acel impuls suplimentar de care aveam nevoie pentru a o face. Cand am inceput, amandoi am ramas fara loc de munca (in prezent lucram amandoi) si realitatea ca magazinele nu mai aveau alimente ne-a motivat sa vedem daca ne putem descurca singuri.", a declarat Chris, in varsta de 38 de ani, pentru Metro UK.

Cuplul si-a petrecut, incepand din august 2020, o mare parte din timp citind si invatand cum sa construiasca cotete pentru pasari si cum sa ingrijeasca gaini, rate si curcani. 

„A trebuit sa invatam atat de multe lucruri noi, cum ar fi cum sa cultivam ciuperci, sa procesam plantele de stevia si sa extragem sare din ocean. Am petrecut mult timp citind si studiind online pentru a ne da seama de toate lucrurile pe care trebuia sa le facem.” a adaugat Chris Hall.

Cei doi consuma oua de la pasari, carne de pui si curcan, peste prins de ei, dar si creveti si crabi prinsi din ocean. Consuma fructe si legume din propria gradina, iar pentru a-si asigura necesarul de iod consuma alge marine.

"Unul dintre lucrurile la care nu ne-am gandit a fost modul in care vom obtine suficient iod in dieta noastra, deoarece nu mai folosim sare de masa (care este modul in care majoritatea oamenilor primesc suficient iod). Dupa unele cercetari, am constatat ca algele marine au un continut ridicat de iod, asa ca am adaugat acest lucru si in dieta noastra."

Cu toate ca provocarea se va incheia la sfarsitul celor 365 de zile, cuplul intentioneaza sa continue acest stil de viata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea