Stiri bizare

#animale de companie #operatii estetice # operatii interzise # operati caini

Orasul unde operatiile estetice sunt interzise

In Rio de Janeiro a avut loc o adunare legislativa in care s-a aprobat legea care interzice chirurgia estetica la pisici si la caini, interventiile menite sa schimbe aspectul natural al animalului. Singurele exceptii vor fi, de acum inainte, operatiile de modificare a aspectului efectuate in scop medical.

Nu vor mai exista caini sau pisici cu ghearele, urechile ori cozile taiate in metropola braziliana Rio de Janeiro. Consiliul National de Medicina Veterinara din Brazilia a prevazut aceasta situatie inca din vara anului trecut, iar doctorii veterinari care nu tin cont de prevederile noii legi risca sa isi piarda licenta medicala pentru totdeauna.

Dezvoltarea legii a fost favorizata de un eveniment petrecut in 2013, cand aparatori ai drepturilor animalelor au descoperit 200 de caini de rasa beagle mutilati, rasi de blana si folositi drept cobai pentru teste farmaceutice intr-un laborator situat 60 km de Sao Paolo, in San Roque.

Foto: pouted.com

Autor: Anca Pintilii

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea