Stiri bizare

# studii cafea # inlocuitor cafea #efecte cafea #beneficii cafea #cofeina

Inlocuitorul perfect al cafelei: nu are calorii si te face sa razi

Uitati de cofeina! Cercetatorii de la Asociatia Americana de Chimie au descoperit o metoda nou pentru a scapa de starile de somnolenta. Este cel putin la fel de eficienta ca si cafeaua de dimineata, insa nu dauneaza inimii si nici nu are calorii.

Cea mai dificila perioada a zilei din punct de vedere al starii de alerta si al productivitatii muncii este dupa-amiaza, au aratat numeroase studii. Si atunci, de cele mai multe ori, pentru a ne "trezi" apelam la bunul nostru prieten, cafeaua. Insa nu intotdeauna aceasta ne ajuta pana la capat. De cele mai multe ori, consumarea unei cafele in orele de dupa pranz duce la o odihna necorespunzatoare pe timpul noptii, astfel incat efectele neplacute sunt resimtite si a doua zi. 

Cercetatorii americani au gasit insa o solutie extrem de eficienta pentru a scapa de aceasta problema, sustin acestia potrivit publicatiei britanice "The Daily Mail". Ei au descoperit ca acelasi efect de energizare il putem obtine daca ne uitam la videoclipuri amuzante cu... pisici! Astfel, nivelul de oxitocina creste, scade cel al cortizolului altfel numit si hormonul stresului, iar noi ne simtim in forma. E adevarat, aceasta metoda nu este neaparat pe placul sefilor, insa efectele sale benefice merita sacrificiul, asigura americanii de la Asociatia de Chimie. In plus, americanii recomanda si consumul de apa, pentru a evita deshidratarea, care duce la oboseala. Alte metode: o scurta plimbare la soare, cateva minute de dans sau pur si simplu un pui de somn de 15 minute. 

Foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea