Stiri bizare

# infectat virus #studiu prostie #virus #sanatate

Infectati fara sa stim? S-a descoperit virusul care ne poate face mai prosti

Cercetatorii americani au descoperit un virus care ii face pe oameni mai prosti, scrie independent.co.uk. Interesant este si faptul ca virusul nu le afecteaza in niciun alt fel starea de sanatate.

Descoperirea a fost facuta de oamenii de stiinta de la Scoala Medicala "John Hopkins", din Nebraska, in timp ce efectuau un studiu privind microbii care infecteaza gatul uman. Asa au identificat in gatul unor voluntari sanatosi un virus despre care se stie ca infecteaza algele verzi.

Dintre cei 90 de participanti la studiu, 40 erau purtatori ai virusului. Toti cei infectati au avut rezultate mai proaste la teste menite sa masoare viteza si acuratetea procesarii vizuale, precum si la sarcini menite sa masoare atentia.

Organismul uman contine mii de miliarde de bacterii, virusuri si ciuperci, scrie Mediafax. Cele mai multe dintre acestea sunt inofensive, dar descoperirile realizate cu ajutorul acestui studiu arata ca unii microbi pot avea un impact negativ asupra functiilor cognitive.

Foto: pikabu.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea