Stiri bizare

#sanatate #boli #diagnostic #reflux gastric # voce boala # ce spune vocea

Incredibil! Vocea ta poate spune de ce boala suferi

Asculta si diagnosticheaza! De la refluxul gastric, la probleme cu glanda tiroida, vocea ta spune mai mult decat ai fi crezut. Iata cateva boli care se manifesta si prin schimbarea vocii:

1. O voce putin ragusita, mai ales dimineata, poate fi semn de reflux gastric, spun medicii. Acidul din stomac ajunge in esofag si irita gatul si laringele. O voce ragusita poate fi si un semn de boli benigne la nivelul gatului sau de cancer al laringelui, scrie descopera.ro.

2. Vocea nazala este de obicei rezultatul sinuzitei cronice. Dar, cei care au mereu o voce nazala pot suferi si de o alergie. De multe ori problema apare din cauza inflamarii polipilor.

3. Voce groasa sau foarte slaba. Orice schimbare in tonul vocii poate insemna o problema cu glanda tiroida, intrucat tulburarile hormonale schimba vocea. Cei care au tumori pe glanda tiroida pot remarca o slabire a vocii.

4. Vocea monotona este intalnita deseori la bolnavii de Parkinson. Ei nu se mai pot monitoriza corect si au impresia ca vorbesc normal, cu inflexiuni, cand de fapt vocea lor este slaba.

5. Vocea foarte ragusita, care nu dispare, poate fi semn al unei tumori canceroase la nivelul laringelui. Dar vocea ragusita apare si in laringite, dar dispare in aproximativ o saptamana.

Foto: berkeleywellness.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea