Stiri bizare

#cei mai batrani oameni # secretul tineretii #longevitate

Incredibil! Cinci femei nascute in anii 1800 inca traiesc!

S-au nascut intr-o epoca in care nici macar slavia nu fusese abolita. Cinci femei, nascute in 1898 si 1899, sunt ultimele persoane de pe planeta care au reusit performanta de a trai in trei secole. Au prins cele doua razboaie mondiale, dar si inventii precum avionul sau internetul.



Cu cei 116 ani ai sai, Misao Okawa, din Japonia, detine recordul mondial pentru longevitate. Ea s-a nascut pe 5 martie 1898. Spune ca secretul unei vieti atat de lungi este viata activa, dar si mancarea buna.



Tot 116 ani are si Gertrude Weaver, insa este cu cateva luni mai "tanara" decat japoneza Okawa, ea nascandu-se pe 4 iulie 1898.



Jeralean Talley are 115 ani si este din Statele Unite ale Americii.



Tot in SUA traieste si Susannah Mushatt Jones, nascuta pe 6 iulie 1899.



Emma Morano este cel mai batran european. Femeia, care s-a nascut pe 29 noiembrie 1899, are 115 ani si locuieste in Italia.

Specialistii sustin ca nu este tocmai o curiozitate faptul ca cele cinci cele mai longevive persoane din lume sunt femei si asta intrucat estrogenul, hormon specific feminin, protejeaza inima reprezentantelor sexului frumos, scrie adevarul.ro.

Foto: galleryhip.com, boredpanda.com, adevarul.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea