Stiri bizare

#componenta tigara # otrava tigara # arsenic tigara # cum sa te lasi de fumat

Iata ce contine o tigara: acetona, otrava pentru sobolani, plumb...

Detergenti, arsenic, plumb si combustibil si alte 4.000 de chimicale sunt "ingredientele" care alcatuiesc o singura tigara, arata un studiu publicat de dailymail.co.uk.

Pentru a-i ajuta pe locuitorii regiunii Forsyth, din Carolina de Nord (SUA), site-ul Smoke Free Forsyth a publicat un studiu care prezinta toate substantele continute de tigari. Cu siguranta, habar nu aveai ca o banala tigara contine atat arsenic, orava folosita pentru a starpi sobolanii, cat si acetona, solutia folosita pentru indepartarea ojei de pe unghii.

Amoniacul, folosit in solutiile pentru curatat, butanul, un combustibil usor, hexamina, intrebuintata la aprinderea gratarului, sunt alti cativa compusi ai tigarilor pe care obisnuim sa le fumam zi de zi. Monoxidul de carbon, acidul acetic, cadmiul, folosit pentru producerea bateriilor, se afla si ele in tigari.

"Ceea ce este si mai grav este faptul ca, atunci cand aceste substante chimice ard, se formeaza alte chimicale care au si ele efecte nocive asupra sanatatii", a declarat doctorul Luz Claudio pentru Medical Daily.

Iata in imaginea urmatoare cativa dintre compusii cei mai periculosi pentru sanatatea



Foto: whichecigarette.com/dailymail.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea