Stiri bizare

#caini #caini dresati #depistare cancer #teste depistare cancer #teste laborator

Metoda uimitoare si extrem de rapida de depistare a unei boli fatale

Animalele de companie se dovedesc mai eficiente in detectarea cancerului decat testele medicale dezvoltate de-a lungul anilor. Un nou studiu arata ca insotitorii canini dresati sa detecteze tumorile canceroase au o acuratete de 90%, fata de doar 25%, rata de succes a testelor traditionale.

Cainii dresati pentru depistarea cancerului sunt indemnati sa miroasa probele de urina ale unor pacienti suspecti de cancer de prostata. Seful Centrului Medical de Detectie Canina, dr. Claire Guest, sustine ca animalele reprezinta o solutie mult mai ieftina si mai eficienta de diagnosticare a cancerului.

"S-au cheltuit milioane de lire sterline pana acum pentru testele traditionale care se dovedesc ineficiente. Detectia canina a cancerului este o alternativa", a explicat aceasta.

In afara testelor de laborator efectuate cu caini dresati, si alte animale de companie au reactionat uluitor in preajma stapanilor bolnavi, descoperind tumorile canceroase ale acestora inaintea medicilor.

Sursa foto: dogslife.ac.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea