Stiri bizare

# teste personalitate #personalitate #muzica

Cum poti sa ghicesti adevaratul caracter al unei persoane din muzica pe care o asculta

Persoanele care rezoneaza cu semenii, ii inteleg pe acestia si empatizeaza usor prefera muzica melodioasa, contemporana sau country. Pe de alta parte, cei axati pe analiza si sunt mai rationali prefera muzica intensa, avangardista. 

Dacă unei persoane îi plac acordurile pieselor cantaretei Norah Jones, atunci acea persoană este "un empatizator", sustin autorii unui studiu efectuat recent in Marea Britanie. În schimb, dacă preferinţele muzicale se îndreaptă spre Sex Pistols, atunci acesta este "un sistemizator", adica analizează legile de funcţionare şi tiparele care definesc lumea.

Studiul, publicat miercuri în revista Plos One, a fost condus de o echipă coordonată de David Greenberg, masterand la Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii Cambridge. "Cei cu scoruri mari la empatie tind să prefere muzica melodioasă (R&B, soft-rock şi alte genuri alternative), muzica lipsită de pretenţii (country, folk) şi muzica contemporană (electronică, latino, acid jazz şi euro-pop). Acestor persoane le displace muzica intensă, precum punk şi heavy metal", au explicat cercetatorii.

Pe de alta parte, persoanele care au inregistrat scoruri mari la sistematizare preferă muzica intensă. Studiul a mai arătat că preferinţele muzicale pot să indice chiar şi stilurile şi curentele muzicale ascultate cu predilecţie de participanţi în cadrul unui aceluiaşi gen muzical - "empatizatorii" preferă jazz-ul melodios, iar "sistemizatorii" preferă jazz-ul complex şi avangardist, relateaza Mediafax citand publicatia Plos One.

Foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea