Stiri bizare

# cum te porti #codul bunelor maniere #barbat galant #gentleman #politete

Codul bunelor maniere explicat. Cum se purtau barbatii pe vremuri

Prima carte de bune maniere se presupune ca a fost oranduita in anii 2400 i.Hr., iar de atunci regulile s-au tot adaptat lumii contemporane. Multi au fost cei care au incercat sa impuna o eticheta, inclusiv regele Ludovic al XIV-lea, dar in ce masura este aceasta inteleasa cu adevarat? De pilda, stiti de ce barbatii ofera flori sau de ce pe vremuri barbatul intra intr-un taxi? Iata cele mai bizare reguli explicate: 

Oferirea florilor

Obicei originar din Evul Mediu cand baia era considerata ceva murdar si care se facea o data pe an. Florile aveau astfel rolul de a alunga mirosule neplăcute ale doamnelor ce-și neglijau igiena corporală. De atunci, regulile s-au schimbat, iar florile sunt semn de respect, apreciere, dragoste.

Cascatul si stranutul in public

In trecut, oamenii considerau ca  în cazul strănutului sau al căscatului sufletul putea fugi din corp sau diavolul ar putea pune stapanire pe acesta. Astfel, astupându-ți gura cu mâna eviți acest pericol. 

Barbatii, primii in trasura

In Evul Mediu, amanții luau locul birjarilor de trasuri elegante pentru a le fura aristocratilor nevestele sau iubitele. Astfel, barbatii au ajuns sa fie primii care se urcau in trasura, iar in zilele noastre regula se respecta in cazul taxiurilor. Dar cine o mai respecta?

Tu ce reguli de eticheta ciudate stii?

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea