Stiri bizare

# orase violente # orase periculoase #mortalitate #violenta #honduras

Cel mai violent oras din lume. Cati oameni au fost ucisi intr-un singur an

Va puteti imagina un oras unde sute de oameni mor in fiecare an impuscati in plina strada? Teroarea si coruptia fac legea in San Pedro Sula, care a devenit cel mai violent oras din lume, 83% din decese fiind cauzate de violente.

San Pedro Sula din Honduras este cel mai violent oras din lume, unde in 2013 au murit 187 de oameni la fiecare 100.000 de locuitori, scrie Business Insider, citat de Mediafax.

Comparativ, cel mai violent oras din SUA este Detroit, unde in 2014 au fost ucisi 48 de oameni la fiecare 100.000 de locuitori. Numarul extrem de mare de crime din San Pedro Sula este cauzat de conflictele generate de traficul de droguri, iar majoritatea crimelor nu sunt rezolvate. Peste jumatate din confiscarile de cocaina din America Centrala au loc in El Salvador si Honduras. In 2011, politia din San Pedro Sula a descoperit primul laborator de cocaina condus de mexicani in America Latina. 

Violentele sunt la un nivel extrem si in inchisori. Bandele rivale se ataca reciproc si dupa gratii, de multe ori conflictele soldandu-se cu numeroase victime. De altfel, in 2013, statul a pierdut efectiv controlul asupra puscariilor si a abandonat incercarile de reabilitare ale condamnatilor. 

Nu este de ajutor in aceste demersuri nici politia, in care coruptia este la ordinea zilei. Chiar fostul sef al politiei Nationale, Juan Carlos ”El Tigre” Bonilla, a fost acuzat de crima, ca parte a unei organizatii criminale. A fost destituit din functie, insa pana acum s-a ales doar cu o amenda de 5.000 de dolari. 

Honduras este a doua cea mai saraca tara din America Latina, iar San Pedro Sula are putin peste 1 milion de locuitori. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea