Stiri bizare

#curiozitati #superstitii # vorbe batrani # stiinta superstitii

5 vorbe din batrani demonstrate stiintific

Iti amintesti cand spuneau bunicii ca o sa ploua pentru ca ii dor salele? E doar unul dintre lucrurile pe care batranii le stiau inca dinainte de a fi demonstrate stiintific.

1. Durerea de oase prevesteste vreme rea

Potrivit descopera.ro, aceste "puteri magice" poarta un nume banal: artrita. Durerile de spate sau de incheieturi sunt influentate de scaderea presiunii atmosferice cauzata de apropierea furtunii.

2. Guma de mestecat prinsa in par iese cu ulei

O gluma proasta si te poti trezi cu o guma de mestecat lipita pe par. Bunicii stiau ei ce stiau cand spuneau ca iese cu ulei, pentru ca, spre deosebire de apa, acesta dizolva guma de mestecat.

3. Noaptea e un sfetnic bun

Atunci cand nu gaseai o solutie corecta, ti s-a spus probabil sa te culci si se va rezolva. Expertii au demonstrat ca persoanele care au dormit au reusit sa rezolve mai bine testele la care au fost supuse.

4. Vrei sa faci baiat? Mananca banane

Cercetatorii au demonstrat ca gravidele care au mancat mai multe banane, asadar, un aport crescut de potasiu, aveau sanse mai mari sa nasca baieti.

5. Gravidele cu arsuri gastrice vor naste un copil paros

Stiinta a aratat statistic faptul ca femeile care s-au plans de probleme gastrice grave au nascut copii foarte parosi comparativ cu altii.

Sursa foto: cevisa.org.br

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea