Stiri bizare

#traditii si superstitii de anul nou #Revelion 2018 #superstitii Revelion #traditii revelion

Traditii si superstitii de Revelion! Ce trebuie sa faci ca sa-ti mearga bine in 2018

A mai ramas putin pana sa pasim cu totii in 2018. Pentru a avea insa parte de un an imbelsugat traditia spune ca in ajun de Revelion si in prima zi din Anul Nou sa pastram o serie de traditii si obiceiuri. Iata care sunt cele mai populare dintre acestea.

 

Se spune ca cine este fericit, politicos si manierat de Anul Nou va fi tot anul asa. Din acest motiv, in noaptea de Anul Nou trebuie evitate discutiile in contradictoriu, limbajul licentios sau brutal. Totodata, in noaptea dintre ani nu se spun povesti cu fantome sau morti, deoarece se spune ca acestea atrag ghinionul.

In prima zi de Anul Nou nu se fac cadouri si nu se arunca nimic din casa, deoarece acestea sunt semne de saracie pentru anul ce urmeaza.

La cumpana dintre ani, se spune ca este bine sa deschizi larg toate ferestrele pentru ca anul vechi sa iasa rapid si odata cu acesta si ghinioanele si sa-I faca loc noului an.

Dansul, la miezul noptii este obliatoriu. Se spune ca acesta aduce sanatate si implinirea dorintelor, mai ales daca dansul are loc in jurul unui copac.

Cei care vor sa aiba parte de un an imbelsugat trebuie sa aiba paharele si farfuriile pline la miezul noptii.

In noaptea de Revelion trebuie sa se seveasca obligatoriu, carne de peste si carne alba, de pasare. Cei care respecta aceste obiceiuri vor fi sprinteni tot anul si vor avea parte de o sanatate de fier.

In noaptea dintre ani, se spune ca trebuie sa ai buzunarele pline de bani. Asadar, nu uita sa-ti pui in buzunar macar o bacnota, indiferent de valoare, pentru a avea noroc la bani in anul de vine.

La trecerea in noul an trebuie naparat sa bei sampanie. Daca bei paharul pana la fund, se spune ca toate dorintele ti se vor implini in noul an.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea