Stiri bizare

#peste # mancare destept # beneficii peste # studiu peste

Studiu. De cate ori trebuie sa mananci peste ca sa fii mai destept

La gratar sau la cuptor, oricum ar fi preparat, pestele trebuie consumat saptamanal, sustine un studiu realizat de americani. Cercetatorii au demonstrat ca cei care il consuma o data pe saptamana peste au mai multa materie cenusie in creier responsabila cu memoria decat cei care nu o fac.

Potrivit dailymail.co.uk, care citeaza American Journal of Preventive Medicine, nu atat factorii biologici, cat consumul de peste contribuie la schimbarile structurale la nivelul creierului. Un studiu realizat pe 260 de voluntari a aratat faptul ca subiectii care mancau peste fiert sau preparat la cuptor in fiecare saptamana aveau mai multa materie cenusie, iar asta inseamna ca aveau si o memorie mai buna.

Studiul nu a aratat insa o legatura intre nivelul de acizi grasi Omega-3 din peste si cantitatea de materie cenusie din creier, ceea ce infirma cercetari anterioare care sugerau ca acesti acizi grasi previn declinul cognitiv. Specialistii americani au demonstrat ca suplimentele cu acizi grasi omega 3 nu au niciun rol asupra memoriei.

Prin urmare, altceva din peste are efect benefic, spun cercetatorii. Mai ramane acum sa descopere componenta-surpriza care ne face mai destepti daca mancam peste.

Foto: dailymail.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea