Stiri bizare

#gradina zoologica #urs polar #animale salbatice #arturo

Povestea lui Arturo, cel mai trist urs polar din lume

Are 29 de ani, a fost parasit de partenera sa de-o viata si traieste in conditii greu de imaginat pentru un urs polar. Nici nu este de mirare ca a intrat in depresie. Iata mai jos trista poveste a lui Arturo. 

Arturo s-a nascut in SUA in 1985. In 1993  a fost mutat in Argentina, la Gradina Zoologica Mendoza. Din acel moment, Arturo nu a mai avut contact cu niciun alt urs polar, in afara de partenera sa de-o viata, Pelusa.

In urma cu doi ani insa, Pelusa a murit. De atunci, viata lui Arturo s-a schimbat brusc, ursul devenind depresiv.

Pe langa aceasta suferinta cumplita, Arturo este practic “obligat” sa suporte an de an temperaturi de peste 40 grade Celsius. Asta, in conditiile in care ursii polari sunt adaptati pentru a trai la temperaturi de -40 grade Celsius.

Pentru a se racori, Arturo are la dispozitie o piscina de 50 cm adancime, care este racita cu blocuri de gheata. Insuficient insa pentru un urs de talia lui Arturo, care trebuie sa beneficieze de o piscina suficient de mare incat sa poata inota si face scufundari.

De doi ani, Arturo a inceput sa aiba un comportament anormal pentru specia lui, precum mersul haotic, fara directie sau leganatul de pe-o parte pe alta si a fost declarat cel mai trist animal din lume.

Trista poveste a lui Arturo a intrat de multa vreme in atentia Greenpeace si a activistilor care lupta pentru drepturile animalelor. Acestia vor sa-l mute cat mai rapid pe Arturo la o gradina zoologica din Canada, unde conditiile climatice sunt mult mai apropiate de cele din mediul sau natural.

Gradina Zoologica Mendoza a blocat insa mutarea lui Arturo la inceputul lunii februarie, motivand ca ursul trebuie anesteziat, iar acest lucru este extrem de periculos pentru varsta sa, de 29 de ani. Acestia sustin ca speranta de varsta a ursilor polari este de 20 de ani, iar in captivitate pot trai pana la 30 de ani.

Insa, in realitate, activistii banuiesc ca oficialii Gradinii Zoologice nu au in ordine documentele medicale ale ursului din ultimii 3 ani.

Pentru a-l salva, activistii care lupta pentru drepturile animalelor au lansat o petitie online.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea