Stiri bizare

# efecte adverse pilula #contraceptive #anticonceptionale

O femeie a murit dupa ce a luat anticonceptionale 25 de zile!

O tanara in varsta de 21 de ani, din Marea Britanie, a murit dupa ce a luat 25 de zile Rigevidon, niste contraceptive care se prescriu si in Romania. 

Fallan Kurek care lucra ca educatoare la o gradinita pentru copii cu dizabilitati, a fost la medic si acesta i-a prescris Rigevidon, un medicament vandut si in Romania, pentru a-i regla menstruatia, relateaza publicatia britanica Daily Mail. In a 25-a zi de tratament, tanara a lesinat acasa si a fost dusa de urgenta la spital. I s-a acordat primul ajutor, dar dupa doar cateva minute a incetat sa mai respire. Dupa trei zile, tanara a intrat in moarte cerebrala.

Dupa necropsie s-a stabilit ca a murit din cauza unui embolism pulmonar, avand un cheag de sange in plaman. Parintii ei, care sunt in stare de soc, au spus ca au aflat de la medici ca acel cheag fatal a fost provocat de pilulele contraceptive pe care le-a luat.

Familia Kurek spune ca Fallan a inceput sa se simta rau la doar cateva zile dupa ce a inceput sa ia pastilele, insa au crezut ca sunt niste reactii normale, nu serioase efecte adverse in reglarea hormonala pentru care se trata. In plus, la medicul generalist care a vazut-o atunci cand au aparut primele simptome, i s-a spus sa ia ibuprofen si sa revina la un consult daca durerile in piept si respiratia intrerupta nu dispar. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea