Stiri bizare

#meteoriti #licitatie #paris

Meteoriti, scosi la licitatie in Paris, cu pana la 130.000 de euro

Doi meteoriti, unul de 110 kilograme si altul de doar 17 kilograme, au fost scosi la licitatie, in Paris, alaturi de alte aproximativ 250 de obiecte extraterestre.

Aceasta vanzare a colectiei unui pasionat de astrofizica, Pierre Delpuech, a fost cea mai importanta de acest gen de pana acum din punct de vedere cantitativ, scrie AFP.

Meteoritul Gibeon de 110 kilograme, ce a fost descoperit in Namibia, a fost initial, estimat la 60.000-65.000 de euro, insa a fost vandut cu 130.000 de euro. Cumparatorul este un milionar din Asia.

In acelasi timp, meteoritul Canyon Diablo descoperit in apropierea de Craterul Meteor din Statele Unite, ce cantareste 17,8 kg a fost vandut cu 37.000 de euro, potrivit agerpres.ro.

Primul criteriu al valorii unui meteorit este raritatea, valoarea sa stiintifica. Dar, de putin timp, a intrat in joc un nou factor: forma, structura, dimensiunea si frumusetea sa.

In urma licitatiei, pe langa meteoriti au fost vandue minerale, instrumete si carti stiintifice vechi, in valoare totala de 649.520 de euro, fara taxe, informeaza agerpres.ro.

Sursa foto: youtube.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea