Stiri bizare

# boala misterioasa #maladie misterioasa #somn prelungit

Loviti de o maladie misterioasa. Oamenii dintr-un sat dorm saptamani in sir!

O boala misterioasa i-a lovit pe locuitorii satului Kalachi, din Kazahstan. De doi ani, 152 de persoane au suferit cel putin o data episoade de somn adanc, ce s-a intins pe zile sau saptamani la rand. Cauza "bolii somnului" nu a fost descoperita inca.

Viktor Kazachenko, unul dintre cei care au fost loviti de maladia cu pricina, a povestit pentru theguardian.com faptul ca prima data a adormit brusc, pe drum. "Creierul meu s-a oprit. Asta e. Nu imi amintesc", a declarat kazahul, care spune ca s-a trezit dupa cinci zile.

Foto:ztb.kz

"Dupa atipeala asta, tensiunea arteriala a inceput sa-mi creasca fara niciun motiv. Dureri de cap, nici nu pot sa le descriu. Timp de sase saptamani nu am stiut ce sa fac. Sunt foarte nervos, la limita", a explicat Kazachenko. Ulterior, a mai adormit odata in timp ce conducea motocicleta.

In ultimii doi ani, peste 150 de rezidenti ai localitatii au suferit stari de coma si ameteli, greata, dureri de cap foarte severe si pierderi de memorie. Oamenii de stiinta investigheaza o posibila crestere a nivelurilor de radiatii, de monoxid de carbon, radon sau saruri de metale grele, care pot fi foarte toxice. Desi cauza afectiunii nu a fost descoperita, oamenii refuza sa paraseasca regiunea.

Foto: huffingtonpost.ca
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea