Stiri bizare

# toki pona #cursuri limbi straine #limbi straine

Limba straina pe care o poti invata in doar jumatate de ora!

Daca te gandesti ca studiul unei limbi straine inseamna sute de ore de studiu, aprofundare continua, atunci inseamna ca nu ai auzit de limba Toki Pona. 

Aceasta limba straina a fost inventata in 2001 si are deja mii de adepti la nivel international. Vocabularul Toki Pona contine doar 123 de cuvinte. Este un numar infim daca ne gandim ca gorila Koko comunica deja in 1.000 de cuvinte, dupa cum relateaza Business Insider. 

Sonja Lang, creatoarea acestei limbi noi, sustine insa ca sunt suficiente pentru a exprima aproape orice idee, intreaga exprimare fiind bazata pe conceptul metaforei, iar economia formei fiind obtinuta prin a reduce gandul simbolic la elemente de baza. Mai exact, mai multe concepte pot fi reprezentate prin acelasi cuvant, un fel de proces inversat al sinonimiei. 

Potrivit vorbitorilor de Toki Pona, sunt necesare doar 30 de ore de studiu pentru a deveni fluent in aceasta limba. De asemenea, acestia sustin ca este o varianta ideala de limba auxiliara, care ar putea deveni o forma internationala de comunicare, materializarea visului ca omenirea sa revina la comunicare pre-Babel. Cei mai multi vorbitori se afla in Japonia, Noua Zeelanda si Argentina. 

Foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea