Stiri bizare

# boala werding hoffman #sanatatet #operatie transplant #valery spiridonov # sergio canavero #transplant de cap

Incredibil! Cine este barbatul care s-a oferit voluntar pentru un transplant de... cap

Un progamator lovit de o boala crunta, incurabila, s-a oferit voluntar sa fie primul om din lume care va fi supus unui transplant de cap ce va fi facut de controversatul chirurg italian, Sergio Canavero. 

Valery Spiridonov (30 de ani) a declarat in exclusivitate pentru cotidianul britanic The Daily Mail ca este pregatit sa se lase pe mana medicului italian care a declarat ca este pregatit sa faca un transplant de cap in premiera mondiala. Tanarul programator sufera de o rara maladie genetica, boala Werding-Hoffman, care ii afecteaza muschii si care ii va fi fatala. Valery considera ca transplantarea capului sau pe un corp sanatos este singura sa sansa de a supravietui bolii si a precizat ca "decizia mea este finala si nu am de gand sa ma razgandesc". De asemenea, acesta a recunoscut ca se teme, insa a precizat ca intreaga operatie i se pare in acelasi timp si interesanta. "Daca nu voi incerca, soarta mea va fi trista. In fiecare an ma simt tot mai rau, nu am multe alternative", a mai declarat tanarul programator.

Medicul italian a comunicat cu pacientul sau care locuieste in apropiere de Moscova (Rusia) prin Skype. Canavero (foto) a declarat ca a primit multe cereri de la persoane care se ofereau voluntare pentru acest transplant unic, insa a adaugat ca prima operatie de acest fel va fi facuta pentru un pacient care sufera de o boala degenerativa a muschilor.  

Pana in prezent s-au facut astfel de operatii doar pe animale, prima fiind efectuata in urma cu 45 de ani. Criticii sustin ca medicul italian este nebun si l-au comparat cu Dr. Frankenstein. 

Costul unei astfel de operatii, care ar dura minimum 36 de ore, este de aproximativ 8 milioane de euro si ar putea fi efectuata doar intr-un mediu chirurgical de top. Transplantul ar putea fi realizat cu ajutorul unui pacient aflat in moarte cerebrala, insa perfect sanatos in rest. Cel mai devreme aceasta interventie chirurgicala ar putea avea loc in 2016, insa o data mai plauzibila ar putea fi 2017.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea