Stiri bizare

# record pisici # cea mai batrana pisisca #corduroy #pisica batrana

Cea mai batrana pisica din lume. Cum arata Corduroy la 26 de ani

In varsta de 26 de ani, abia impliniti, Coduroy a castigat titlul de cea mai batrana pisica din lume. Secretul ei: branza cheddar si multa dragoste. Si, evident, soricei. 

Corduroy, o pisică în vârstă de 26 de ani şi 13 zile, din localitatea Sisters, statul american Oregon, a primit, joi, titlul de cea mai bătrână felină de acest tip în viaţă, din lume, din partea reprezentanţilor Guinness World Records, relateaza Mediafax. Are o mare pasiune pentru brânza cheddar şi vânatul şoarecilor. Stapana, Ashley Reed Okura, avea şapte ani când pisica a intrat în viaţa ei.

În prezent, pisicile trăiesc, în medie, între 15 şi 20 de ani. Această durată de viaţă a înregistrat în ultimii ani o creştere constantă, graţie progreselor făcute de medicina veterinară şi ameliorării alimentaţiei. Recordul de longevitate pentru o pisică este deţinut de un motan din statul american Texas, denumit Creme Puff, care a trăit până la vârsta de 38 de ani, înainte de a muri, pe 6 august 2005.

Foto: Guinness World Records

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea