Stiri bizare

# slabesti usor #studiu dieta # studiu mancare #cum sa slabesti

Ce culoare trebuie sa aiba farfuria ca sa mananci mai putin

Un profesor de la Universitatea Oxford sustine ca exista cateva trucri simple care te pot ajuta sa faci mancarea sa aiba un gust mai bun sau sa iti taie pofta de mancare.

Asa cum o portie de peste are gust mai bun atunci cand este servita la malul marii, la fel exista si alte trucuri care te pot ajuta ca mancarea sa ti se para mai gustoasa sau chiar sa-ti creeze o senzatie de satietate mai repede, sustine dr Charles Spence, de la Universitatea Oxford, Marea Britanie. Astfel, potrivit cercetarilor profesorului care doreste sa dezvolte o noua stiinta - gastrofizica - mancarea are un gust mai bun cu cat tacamurile sunt mai grele. 

De asemenea, pentru cei care isi doresc sa slabeasca, Spence recomanda servirea mesei din farfurii rosii care iti taie senzatia de foame. Totodata, el are si cateva trucuri pentru cei care activeaza in domeniul gastronomic. Astfel, intr-un meniu, numarul ideal de aperitive este 7, iar de feluri principale - 10. Un numar mai mare ar putea sa-l faca pe oaspete sa fie dezorientat din cauza multitudinilor de optiuni, iar un numar mai mic l-ar deceptiona. Este important ca meniul in sine sa fie prezentat intre coperti groase, de calitate, iar fiecare preparat sa aiba o mica descriere cat mai plastica. De exemplu, sunt recomandate cuvinte precum "suculent" sau "crocant", mai sustine dr Charles Spence, potrivit publicatiei britanice "The Daily Mail", editia electronica. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea