Stiri bizare

#cum sa slabesti # transport in comun #autobuz #dieta # beneficii transport in comun

Beneficiul nestiut al folosirii transportului in comun

Folosirea transportului in comun este pentru multe persoane o activitate neplacuta, insa ascunde o serie de beneficii mai putin cunoscute. Un studiu publicat recent in Jurnalul de Medicina Britanic a demonstrat ca deplasarile zilnice cu autobuzul sau metroul sunt secretul unei siluete mai armonioase.

Cercetatorii de la London School of Hygiene&Tropical Medicine, impreuna cu profesorii de la University College din Londra, au monitorizat greutatea corporala a aproximativ 7.500 de persoane, consemnand totodata modul lor de deplasare catre serviciu.

Rezultatele au aratat ca femeile care folosesc transportul in comun, bicicleta sau chiar mersul pe jos sunt, in medie, cu 2,5 kg mai suple decat cele care utilizeaza zilnic masina personala. Barbatii care nu se deplaseaza cu masina proprie in mod curent sunt chiar cu 3 kg mai slabi, decat cei care beneficiaza de confortul propriului automobil.

Alte constatari stiintifice anterioare despre beneficiile folosirii transportului in comun spun ca oamenii care merg frecvent cu autobuzul sau tramvaiul fac cu 13 minute mai multa miscare in fiecare zi decat persoanele cu masina personala. Un alt studiu a constatat ca nivelul de stres resimtit in timpul calatoriilor cu autobuzul sau metroul este mult mai mic, decat cel suferit de soferi.

Foto:jurnalulzilei.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea