Stiri bizare

# virus ucigas # boala misterioasa #boala mortala #virus

Alerta medicala! Virusul care ucide in 24 de ore se raspandeste rapid

O boala "misterioasa", cu raspandire rapida, dar care, cel mai grav, ucide pacientii in 24 de ore, face ravagii in Nigeria. Cel putin 17 persoane au murit in doar cateva zile din cauza unui virus neidentificat inca, sustin oficialii nigerieni.

"17 oameni au fost ucisi de acest virus necunoscut, in mai putin de o saptamana, in orasul Ode-Irele", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului nigerian, Kayode Akinmade, citat de mariustuca.ro.

Medicii care i-au consultat pe pacienti sustin ca simptomele bolii includ dureri de cap, scadere in greutate, vedere incetosata si pierderea cunostintei, arata India Times. Mai mult, Kayode Akinmade sustine ca, odata infectat, pacientul moare in decurs de 24 de ore. Boala pare sa atace sistemul nervos central.

Reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii si o echipa formata din epidemiologi au ajuns la Ode-Irele, din sudul Nigeriei, pentru a face investigatii. Specialistii au recoltat probe biologice de la pacienti, care urmeaza sa fie studiate in cadrul laboratoarelor Universitatii din Lagos pentru a se determina originea virusului si pentru a fi identificat urgent a unui panaceu.

Foto: romanialibera.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea