Stiri bizare

#boala herpes #risc sanatate # Herpes Simplex #alzheimer #sanatate

Ai avut vreodata herpes? Iata la ce boala cumplita esti predispus

Infectia cu virusul Herpes simplex de tip 1 dubleaza riscul de a suferi de maladia Alzheimer, arata un studiu suedez, citat de publicatia britanica The Daily Mail, care spune ca sistemul imunitar al persoanelor in varsta care sufera de leziuni la nivelul buzelor si gurii este slab si permite raspandirea virusului la creier.

Odată ajuns în corp, virusul rămâne în organism pe înteaga durată a vieţii şi se poate reactiva din când în când, cauzând leziuni şi băşicuţe cu lichid mai ales la colţul gurii. Potrivit cercetătorilor, virusul ar putea creşte riscul de a suferi de Alzheimer din cauză că bătrânii au un sistem imunitar slăbit, care crează oportunităţi pentru ca virusul să ajungă la creier.

Astfel, virusul poate declanşa procesul care în cele din urmă duce la apariţia bolii Alzheimer: formarea de plăci care duc la întreruperea conexiunilor neuronale şi, în cele din urmă, la moartea celulelor nervoase. Acest proces provoacă pierderi de memorie şi o micşorare a capacităţii intelectuale, simptome caracteristice bolii Alzheimer, relateaza Mediafax.

 

Cercetări anterioare au arătat că oamenii care nu se îmbolnăvesc de Alzheimer produc mai puţin dintr-o substanţă care formează plăcile senile sau organismul lor este mai bine pregătit pentru a curăţa această substanţă de pe suprafaţa celulelor.

Medicii sustin ca aproximativ 90% a fost afectata sau este purtatoare a acestui virus. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea